Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Index.hr, 30.4.2020. – Biznisi od države nisu dobili “pomoć”, nego samo dio otetog novca nazad

Dostavljamo Vam članak osnivača portala Index.hr, Matije Babića, u kojem opravdava zašto je njegov portal tražio novac u obliku potpore za poduzetnike od njemu toliko mrske države i javnog sektora.

6. svibnja 2020.

Ovaj članak ima društvenu i političku relevantnost kao slika i prilika očajnog medijskog stanja, a budući da je ta tvornica laži i primitivizma jedan od najčitanijih portala, slika je to i stanja duha općenito u zemlji. Podsjećamo Vas da je Index.hr portal koji radnike u javnom sektoru proglašava uhljebima, a o sindikatima i njihovim čelnicima uporno lansira laži koje višekratno demantiramo, no unatoč demantijima oni nastavljaju pisati isto, kao da demantije nismo niti poslali.

Ovog puta Matija Babić na posebno vulgaran način opravdava zašto je Index.hr tražio novac od potpore za poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom od njemu toliko mrske države, pritom se otresajući na Vilima Ribića, GONG, Crkvu i udruge.

Valja osvijestiti kako dio poduzetnika koristi svoje privatne medije kao oružje, a ovakve tekstove kao municiju kojom gađaju javnost kako bi je pridobili za saveznika u borbi protiv javnog sektora, iz čistog razloga što ga smatraju direktnom prijetnjom njihovim zaradama. Manji javni sektor, manje javne plaće, za njih znače manje poreze.

U autorskom komentaru koji pršti cinizmom i prostačkim rječnikom nedostojnim javnog medijskog prostora, Babić je još jednom pokazao svoje sebično i oholo lice, kao i potpuni nedostatak razumijevanja vrijednosti koju javni službenici svojim radom stvaraju u korist cijelog društva, pa tako i privatnog sektora. To su vrijednosti koje putem javnog sektora isporučuje država i za financiranje kojih ubire porez od svih građana, a ne samo onih u privatnom sektoru.

Članak je izvorno objavljen na sljedećem linku:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/biznisi-od-drzave-nisu-dobili-pomoc-nego-samo-dio-otetog-novca-nazad/2179272.aspx

Biznisi od države nisu dobili “pomoć”, nego samo dio otetog novca nazad

Matija Babić
30.4.2020.

PARAZITI i parazitske udruge će vam ovih dana nabrajati tko je sve “od države uzeo novac” pa će navoditi sve, od Coca-Cole, Ikee, Zare, McDonald’sa. I tvrdit će da to kao znači da, eto, svi uzimaju novac od države.

No to je priča koja može proći samo kod idiota, koji ne razumiju osnove matematike, i parazita, koji su naprosto smeće bez integriteta pa istina i laž kao kategorije ne postoje, samo narativi koji opravdavaju njihovo uzaludno, žalosno i tragično postojanje.

Taj novac su tvrtke kroz poreze dale državi, sad imaju priliku spasiti dio tog novca od iste te države

To nije “pomoć države” niti “novac države”, to je novac koji su kroz poreze državi dali Coca-Cola, Ikea, Zara i McDonald’s i sada imaju priliku dio svog novca spasiti od iste te države.

Jedina bitna računica je ova: koliko novca ste u proračun uplatili, koliko ste spasili nazad. Sve dok ste u proračun više uplatili ili radom doprinijeli (npr. medicinske sestre) nego što ste si povukli nazad, vi ste oni koji hrane ostatak parazitske i korumpirane države. Sve dok proračun sišete više nego što u njega uplatite ili radom doprinesete, vi ste parazit.

Draže nam je hraniti naše obitelji ili obitelji naših radnika nego parazite

I Index je jedna od firmi koje su zatražile državu da nam zbog korone vrate naš novac od poreza nazad, i napravili bismo to svaki put. Porez u Hrvatskoj je krađa. Naš novac troši se na financiranje kriminala, namještenih javnih nabava, uhljebarina i poticaja za lijenost i nekonkurentnost. Što više svog novca uspijemo spasiti, to bolje.

Ne, Ribiću i gongovci, to nas ne čini istima kao što ste vi. Da smo isti, ubio bih se. To samo znači da nam je draže vlastitim novcem hraniti naše obitelji ili obitelji naših radnika nego vaše. U ovom slučaju taj novac zaista i odlazi na radnike, ali da odlazi i na šampanjce i Bentleyje, ma i da ga zapalimo ili s njim obrišemo guzice, i dalje je neusporedivo poštenije i kvalitetnije potrošen nego da hrani vas. Jer smo ga, naprosto, sami zaradili. To je naš novac. I kad ga damo državi, a država nam ga vrati kroz “potpore”, to je i dalje naš novac. Pojam koji ne možete shvatiti jer sami novac nikad niste zaradili.

Nijedan poduzetnik od države ne želi ništa osim da nam se skine s grbače

Čim se porezima prestanu financirati ribići, gongovi, crkve, i ostali lopovi i paraziti, čim se ukinu svi parafiskalni nameti i prepolove porezi, nema problema, država nam ne treba vraćati naš novac kroz nikakve mjere. Niti jedan pravi poduzetnik od države ne želi ništa osim da nam se skine s grbače. Gongovi i ribići, skinite nam se s kurca i ostavite naš novac na miru pa nitko neće morati tražiti državu da nam naš novac vrati zbog korone.

Sve dok nam više od pola našeg novca otimate, dobro jebeno jutro da ćemo si ga pred vama spasiti koliko god možemo. Do brutalnog rezanja svih davanja ili, vjerojatnije, do totalnog raspada.


Ključne riječi:

index.hr, Matija Babić, paraziti, uhljebi

Vezane vijesti

Prednosti članstva