HRT Poligraf, 24.11.2017. – o Državnom proračunu za 2018.

Hoće li Državni proračun za 2018. približiti hrvatske građane standardu građana EU ili je proračun napuhan i prazan? U emisiji Poligraf razgovarali su Maja Vehovec, Luka Brkić, Vilim Ribić i Zvonimir Savić.

27. studenoga 2017.

Predstavljajući Državni proračun za 2018. u Saboru, premijer Plenković najavio ga je kao kretanje prema potrebama hrvatskih ljudi, pokretanje nužnih promjena potrebnih za rast produktivnosti i brže približavanje standardu života drugih članica Europske unije, dok je oporba okarakterizirala prijedlog napuhanim i praznim, a proračun onakvim nakon kojeg će se moći sjesti i plakati. Što je istina o prijedlogu proračuna, u emisiji Poligraf razgovarali su Maja Vehovec, znanstvena savjetnica s Ekonomskog instituta, Luka Brkić, profesor na Fakultetu političkih znanosti, Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata i Zvonimir Savić, direktor Sektora za ekonomske analize u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Komentar g. Ribića možete pronaći na vremenskoj oznaci 15:45 minuta i kasnije na 27:45 minuta te na samom kraju emisije.

Pogledajte snimku emisije:


Ključne riječi:

državni proračun, Hrvatski radio, Luka Brkić, Maja Vehovec, poligraf, Zvonimir Savić

Vezane vijesti

Prednosti članstva