HRT Otvoreno, 3.12.2019. – O PISA rezultatima: Naši učenici “od stabala ne vide šumu”

Kakvi su rezultati u odnosu na BDP i ulaganje u znanje, s kim bi se trebali uspoređivati, što motivira učenike i znaju li stečeno znanje primijeniti u realnom životu? Kako na to sve utječe politika? Štrajk je završio, a što je s nadoknadama nastave? Pogledajte u emisiji Otvoreno.

6. prosinca 2019.

Što o kvaliteti hrvatskog školstva govore najnoviji rezultati međunarodnog istraživanja PISA, kojim se ispituju znanje i vještine 15-godišnjih učenika u prirodoslovlju, matematici i pismenosti? U odnosu na vršnjake iz 79 zemalja, hrvatski su učenici u 2018. bili ispodprosječni. Najveći je pad u prirodoslovlju.

Kakvi su rezultati u odnosu na BDP i ulaganje u znanje, s kim bi se trebali uspoređivati, što motivira učenike i znaju li stečeno znanje primijeniti u realnom životu? Kako na to sve utječe politika? Štrajk je završio, a što je s nadoknadama nastave?

Odgovore na ova pitanja potražite u snimci emisije Otvoreno u kojoj su gostovali državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak, predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić, pročelnik Odjela za pedagogiju Sveučilišta u Zadru i predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti Igor Radeka, ravnatelj Gimnazije Pula Filip Zoričić te prof. povijesti iz gimnazije Vladimira Nazora u Zadru Tihana Biuk Magaš.


Ključne riječi:

HRT Otvoreno, Igor Radeka, PISA istraživanje

Vezane vijesti

Prednosti članstva