Rektori Boras i Lučin: ponosni smo što smo članovi Sindikata!

Na proslavi 25 godina Sindikata znanosti okupljenima su se obratili brojni ugledni gosti; donosimo vam zanimljive osvrte o Sindikatu iz govora predsjednika Ive Josipovića, ministra Vedrana Mornara te rektora Damira Borasa, Pere Lučina i Alfia Barbieria.

21. siječnja 2015.

Na proslavi 25 godina Sindikata znanosti okupljenima su se obratili brojni ugledni gosti; donosimo vam zanimljive osvrte o Sindikatu iz govora predsjednika Ive Josipovića, ministra Vedrana Mornara te rektora Damira Borasa, Pere Lučina i Alfia Barbieria.

„Od idućeg mjeseca ponovno ću biti član akademske zajednice i na to sam ponosan…  i sam sam koristio blagodati svega onoga što ste izborili. Vrijeme koje dolazi donosi sa sobom još veću potrebu za ovakvim uspješnim Sindikatom. Kada vidimo što ste sve napravili za zaposlenike u sustavu, onda je to zaista puno. Nešto ću i sam koristiti uskoro kada se vratim na sveučilište”, rekao je predsjednik RH prof. dr. sc. Ivo Josipović.

„Primjećujem da ste silno opterećeni ovom zgradom, jer ste radi nje dobili puno šamara. Kada ste sagradili zgradu podržao sam vas javno i mislim da ste napravili odličan potez. Nemojte se osvrtati na medijske, političke ili druge ocjene o zgradi. Pustite one koje olajavaju vas i zgradu. Važno je ono što ste naglasili da je sve zakonito, legalno, čisto, da niste ušli ni u kakve financijske dugove“, osvrnuo se Josipović na izgradnju sindikalnog doma i zlonamjerno praćenje dijela medija.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, prof. dr. sc. Vedran Mornar istaknuo je kako je ostao ugodno iznenađen profesionalnošću i odgovornošću kojom vodstvo Sindikata pristupa pregovorima oko Kolektivnog ugovora za znanost i visoko obrazovanje, naglasivši kako vjeruje da je Sindikatu doista stalo da se kvalitetno uredi cijeli sustav.

“Član sam Sindikata od prvog dana. Oduvijek sam bio svjestan toga što znači Sindikat i što znači sigurnost i potpora koju daje svakom znanstveniku, profesoru, nenastavnom osoblju da ne podlegne pritiscima kojima smo stalno bili izloženi. Sindikat znanosti je važna ustanova i ponosan sam da sam član Sindikata”, naglasio je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.

Prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, nadovezao se na svog kolegu te s ponosom istaknuo kako je i on član Sindikata. “Ovaj sindikat uvijek je bio mjesto gdje sam mogao razgovarati i promišljati, mjesto gdje se gleda unaprijed i gdje se traže rješenja.”, rekao je Lučin te poručio kako hrvatsko društvo neće izaći iz krize dok ne shvatimo da su znanost i obrazovanje ti koji mogu donijeti prosperitet i napredak. „Za otvaranje novih radnih mjesta potrebno je stvoriti snažne centre znanja. Trebamo osnažiti naše istraživačke institucije, sveučilišne institute, dati im autonomiju i uložiti u ljude koji tamo rade“, dodao je.

Rektor Sveučilišta u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri, zahvalio se Sindikatu “za sve ono što je napravio za sve nas svih ovih godina”.


Ključne riječi:

25 godina, Alfio Barbieri, član, Damir Boras, Ivo Josipović, Pero Lučin, proslava, rektori, Vedran Mornar

Vezane vijesti

Prednosti članstva