Izbori za zastupnike Sabora Sindikata 2013.

Redoviti izbori za zastupnike Sindikata znanosti provodit će se na podružnicama tijekom jeseni 2013. godine.

Veliko vijeće Sindikata znanosti, sukladno članku 28. Statuta NSZVO, na svojoj 11. sjednici donijelo je Odluku o redovitim izborima u podružnicama za zastupnike Sabora našeg Sindikata.

Izbori za zastupnike Sabora će se, sukladno Statutu Sindikata, provesti u četiri faze i to kroz: kandidacijski postupak, pripremu i provedbu izbora te verifikacijski postupak. Po okončanju izbora, sukladno dobivenim rezultatima, uslijedit će konstituiranje povjereništva podružnica te izbor glavnog povjerenika. U narednoj 2014. godini provest će se i izbori za viša tijela Sindikata.

Izbori će se provoditi tijekom jeseni 2013. godine na sljedeći način: sve podružnice bit će podijeljene u pet skupina od kojih svaka skupina podružnica provodi izbore u isto vrijeme. Sve će podružnice biti pravovremeno obaviještene o tome u kojoj se skupini nalaze.

Ovi izbori odvijaju se u izuzetno teškim okolnostima; pritisak vlasti na prava zaposlenih u sustavu nikad nije bio jači, a u tom posezanju se ne biraju sredstva. Stoga je od presudne važnosti da iskoristite ovu priliku i izaberete ljude koji će naredne četiri godine kvalitetno i s uvjerenjem zastupati Vaše interese i obraniti stečenu razinu prava, koja je rezultat upravo dugogodišnjeg postojanog rada Sindikata.

Za sve dodatne informacije o izborima obratite se svojim sadašnjim povjerenicima ili izravno Tajništvu Sindikata.

Prednosti članstva