Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Vlada je stvorila nered s plaćama, dođite na prosvjed na Markovom trgu!

Vlada je prekršila sva obećanja i rokove, više ne možemo čekati. Sindikat znanosti i Sindikat Preporod pozivaju na prosvjed 9. veljače u podne pred Banskim dvorima

“Kad nas uvjeravaju da još ima vremena za razgovor – ne vjerujemo – jer je Vlada prekršila sve rokove i dogovore u ovom procesu. Nakon stotina mailova, upita i komentara zaposlenika o nepravdi nanesenoj novim koeficijentima, nemamo izbora”, kazao je Matija Kroflin, glavni tajnik Sindikata znanosti na konferenciji za medije održanoj u suradnji sa Sindikatom Preporod.

Stoga, Sindikat znanosti i Sindikat Preporod idući petak, 9. veljače u 12 sati organiziraju prosvjed na Markovom trgu!

“Imamo jako puno radnih mjesta s pažljivo postavljenim međuodnosima. Vlada je sad to sjekirom odvojila kako misli da treba biti. To je dugoročno loše, uklanja motivacijske aspekte za napredovanje, loše je za privlačenje mladih u znanost, a na koncu i za output koji će znanost kasnije imati”, kazao je Kroflin. Nered u koeficijentima ne pogađa samo nositelje djelatnosti, već u velikoj mjeri i potporna radna mjesta i nenastavni kadar na našim ustanovama.

Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod, naglasio je kako su ova dva sindikata pokušala za stolom s Vladom popraviti ono što nije dobro u uredbi o koeficijentima.

“Nepravda je trebala biti ispravljena i očekivanja su bila velika. Zato je veliko i naše razočaranje. Dragi premijeru, mi smo na zadnjem mjestu i ne najavljujemo štrajk. Najavljujemo prije toga prosvjed. No, ne znači da odustajemo od štrajka”, rekao je Stipić.

Sindikat znanosti poziva ne samo svoje članove, već sve zaposlenike u znanosti i obrazovanju, sve na koje se novi koeficijenti odnose, da nam se pridruže na prosvjedu na Markovom trgu.


Ključne riječi:

koeficijenti, prosvjed, sindikat Preporod, sindikat znanosti, uredbe

Vezane vijesti

Prednosti članstva