Sindikat radi na rješavanju problema s PUR-ovima

Sindikat će pružiti pravnu podršku članovima koji su zbog neodgovarajuće procjene rizika ili drugih propusta koji su se dogodili na ustanovama ostali bez dodatka za PUR.

Informacije koje pristižu s naših ustanova ukazuju da je netom završena Verifikacija popisa radnih mjesta s posebnim uvjetima rada moguće uzrokovala da neki zaposlenici nisu ostvarili pravo na naknadu za posebne uvjete rada, iako bi trebali.

Sukladno tome, 23. prosinca 2020. je održana sjednica Velikog vijeća Sindikata na kojoj je detaljno raspravljano o problemima koji su se pojavili prilikom verifikacije popisa te o prigovorima članova iz različitih ustanova u sustavu. Veliko vijeće je zaključilo kako će Sindikat poduzeti sljedeće korake:

  • Tražit će od MZO otvaranje procesa dopune verifikacije za pojedina radna mjesta ili tipove radnih mjesta koja imaju jasnu stručnu argumentaciju i nisu rezultat nedostatnih podataka koji su pristigli s ustanova;
  • Pružit će svu pravnu podršku članovima koji zbog neodgovarajuće procjene rizika ili drugih propusta koji su se dogodili na ustanovama nisi ostvarili pravo na dodatak;
  • Organizirat će sastanke regionalnih vijeća na kojima će od povjerenika zatražiti dodatne informacije s ustanova, informirati povjerenike o aktivnostima koje poduzimamo te ponuditi upute koje bi trebale pomoći da se ubuduće procjene rizika na našim ustanovama rade na kvalitetniji način.

Sindikat je svjestan nezadovoljstva članova i problema koji su se pojavili. Trudit ćemo se ukloniti te probleme te pokušati izboriti isplatu dodatka za sve osobe za koje je stručno nedvojbeno da na to imaju pravo. Informirat ćemo Vas o rješenjima po ovom pitanju.

 


Ključne riječi:

dodatak na plaću, kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje, posebni uvjeti rada, verifikacija

Vezane vijesti

Prednosti članstva