Novosti o Kolektivnom ugovoru i Uredbi

Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za znanost i visoko obrazovanje i Izmjene i dopune Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama trebale su se radi dobivanja suglasnosti za potpisivanje odnosno radi usvajanja naći na dnevnom redu sjednica Vlade RH.

Kratkotrajna odgoda ili … ?

Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za znanost i visoko obrazovanje i Izmjene i dopune Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama (sa novim koeficijentima za stručne suradnike i knjižničare), koje su usuglašene između Sindikata znanosti i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, trebale su se radi dobivanja suglasnosti za potpisivanje odnosno radi usvajanja naći na dnevnom redu sjednica Vlade RH, 15. i 22. studenoga 2007. godine.

Sjednica Vlade zakazana za 15. studenoga 2007. odgođena je radi smrti oca premijera Sanadera, a ona zakazana za 22. studenoga 2007. radi obveza u predizbornoj kampanji. Potpredsjednica Vlade RH, gđa Jadranka Kosor, osobno se javila i ispričala radi takvog razvoja događaja, istaknula da i unatoč predstojećim izborima trenutna Vlada ima pravo i obvezu zasjedati i raditi sve do trenutka verifikacije nove vlade od strane Sabora RH, te sukladno tome dala jamstvo da će se u četvrtak, 29. studenoga 2007. godine održati sjednica Vlade na kojoj će se, između ostalog, raspravljati i o navedenim Izmjenama i dopunama.


Ključne riječi:

kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje, kolektivni ugovori, uredba o koeficijentima

Vezane vijesti

Prednosti članstva