Na sastanku Vertikale i MZO-a razgovaralo se o početku kolektivnog pregovaranja

Na inicijativu Vertikale sindikata obrazovanja u utorak, 15. studenog održan je radni sastanak čelnika Vertikale i predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja. Iz aspekta znanosti i visokog obrazovanja, najzanimljivije teme sastanka bile su skori početak kolektivnog pregovaranja za granski kolektivni ugovor te modaliteti rješavanja problema u sustavu znanosti.

Na inicijativu Vertikale sindikata obrazovanja u utorak, 15. studenog održan je radni sastanak čelnika Vertikale i predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sastanku su ispred Sindikata hrvatskih učitelja prisustvovali Sanja Šprem sa suradnikom, za srednje škole Branimir Mihalinec sa suradnicima te za Sindikat znanosti Igor Radeka i Vilim Ribić. MZO su predstavljali ministar Pavo Barišić te pomoćnici ministra Krešo Zadro, Srećko Tomas i Momir Karin sa suradnicima.

Iz aspekta znanosti i visokog obrazovanja, najzanimljivije teme sastanka bile su skori početak kolektivnog pregovaranja za granski kolektivni ugovor te modaliteti rješavanja problema u sustavu znanosti. Dogovoreno je da će osnova za pregovore o GKU biti već usaglašeni tekst ispregovaran za vrijeme ministra Mornara i nepotpisan od strane tehničke Vlade Zorana Milanovića, nakon što nova postava MZO-a procijeni prihvatljivost ispregovaranih odredbi. Međutim, svi prisutni su se složili kako je sustavu znanosti prijeko potreban granski kolektivni ugovor te će njegova realizacija biti jedan od prioriteta novog vodstva Ministarstva.

Na sastanku je još bilo riječi i o nastavku kurikularne reforme te o drugim srodnim temama iz obrazovne sfere.

img_7352


Ključne riječi:

kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje, MZO, MZOS, vertikala sindikata obrazovanja

Vezane vijesti

Prednosti članstva