Kreće isplata dodatka za posebne uvjete rada

Zaposlenicima će za 2019. dodatak za PUR biti isplaćen jednokratno do kraja ove godine, a za 2020. također jednokratno krajem ove godine ili početkom iduće godine. Od 2021. godine dodatak će se isplaćivati mjesečno, uz plaću.

Prošlog tjedna smo vas informirali kako je završen tehnički dio posla vezan oko verifikacije popisa radnih mjesta s posebnim uvjetima rada te kako bi prema našem mišljenju isplate dodataka od 10%, 12% ili 15% osnovice mogle krenuti do kraja ove godine. Ovog tjedan potvrđeno je da one kreću do kraja godine.

Naime, Ministarstvo je 9. prosinca uputilo dopis javnim institutima, a danas, 11. prosinca i visokim učilištima u kojima im daje naputak za isplatu dodatka za 2019. godinu. Dodatak bi svim zaposlenicima koji imaju pravo na njega, za 2019. trebao biti isplaćen jednokratno do kraja ove godine. Ustanove već raspolažu novčanim sredstvima za te isplate.

Isti princip bi se trebao odnositi i na 2020. godinu s razlikom da bi za tu godinu Ministarstvo pojedinim ustanovama trebalo doznačiti još neka nedostajuća sredstva do kraja ove godine pa je moguće da zbog blagdana i godišnjih odmora isplata za 2020. neće biti provedena do kraja ove godine već početkom iduće. Također, od početka iduće godine isplate dodataka za posebne uvjete rada počet će se obračunavati na mjesečnoj razini te isplaćivati svaki mjesec zajedno s plaćom.


Ključne riječi:

dodatak na plaću, isplata, kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje, posebni uvjeti rada

Vezane vijesti

Prednosti članstva