Koeficijent stručnog suradnika

Mišljenje MZOŠ-a o koeficijentima stručnih suradnika na ustanovama u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Mišljenje MZOŠ-a o koeficijentima stručnih suradnika na ustanovama u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Potaknuti problemom članice koja se susrela s apsurdnim stavom MZOŠ-a prema kojem se stručnom suradniku zaposlenom na ustanovi visokog obrazovanja, koji istovremeno radi na znanstvenim projektima i u nastavi, dodjeljuje koeficijent 1,15 u skladu s člankom 2. Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama, obratili smo se Ministarstvu zahtjevajući obrazloženje takvog tumačenja navedene Uredbe.

Naime, kako su člankom 7. Uredbe propisani nazivi radnih mjesta i koeficijenti složenosti poslova u visokim učilištima i javnim institutima, mišljenja smo da koeficijent stručnog suradnika na visokom učilištu mora biti određen u skladu s tim člankom, posebice ako se radi o zaposleniku čija se složenost poslova i stupanj obrazovanja uvelike razlikuju od općih poslova za koje se predpostavlja da obavlja stručni suradnik iz čl. 2 Uredbe.

Kao rezultat inzistiranja sindikata na pravilnom tumačenju spornih članaka Uredbe iz Ministarstva je stiglo očitovanje iz kojeg se izvodi zaključak da stručnim suradnicima koji rade na projektima i u nastavi treba biti dodjeljen koeficijent 1,25 ili 1,30 kako je to i propisano u čl.7 Uredbe. Ovakvo mišljenje Ministarstva pomoglo je i našoj članici kojoj je na kraju ipak dodjeljen odgovarajući koeficijent 1,30.

Pozivamo članove zaposlene na radnom mjestu stručnog suradnika koji se nalaze u sličnoj situaciji da se obrate sindikatu kako bismo na isti način pokušali razriješiti i njihov nepravedan položaj. Pogledajte mišljenje Ministarstva (str 1 ; str. 2 )


Ključne riječi:

plaće, stručni suradnici, uredba o koeficijentima

Vezane vijesti

Prednosti članstva