Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Susret s predstavnicima OECD-a

U sklopu OECD projekta Tertiary Education Review OECD tim za visoko obrazovanje boravio je u Hrvatskoj. Na blagdan, 15. lipnja, na trosatnom radnom sastanku razgovarali su s čelnicima našeg Sindikata. U sklopu projekta OECD Tertiary Education Review, u kojem uz još 24 zemlje, od veljače prošle godine sudjeluje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, visoko […]

U sklopu OECD projekta Tertiary Education Review OECD tim za visoko obrazovanje boravio je u Hrvatskoj. Na blagdan, 15. lipnja, na trosatnom radnom sastanku razgovarali su s čelnicima našeg Sindikata.

U sklopu projekta OECD Tertiary Education Review, u kojem uz još 24 zemlje, od veljače prošle godine sudjeluje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, visoko izaslanstvo OECD tima posjetilo je Hrvatsku. Za vrijeme svog posjeta, tzv. review visit, razgovarali su s predstavnicima Ministarstva, ustanova visokog obrazovanja, Vijeća i Agencija, sindikata, studenata, poslodavaca i gospodarskih komora, a sve u svrhu dobivanja okvirne slike o visokom obrazovanju u Hrvatskoj. Više o projektu možete naći na www.oecd.org/edu/tertiary/review.Predsjednici, potpredsjednici i član Malog vijeća Sindikata znanosti (gospoda Pisk, Ribić, Šimpraga, Goldstein i Pervan) razgovarali su s članovima visoke delegacije OECD tima na čelu sa gospodinom Abrar Hasanom, voditeljem ureda za obrazovnu politiku u Upravi za obrazovanje OECD-a i iznijeli stajališta Sindikata o visokoškolskom sustavu i njegovom razvoju i potrebama.

Zbog velikog pokazanog interesa za iznesena stajališta kao i za “Prijedlog politike u znanosti i visokom obrazovanju”, dokument usvojen na Šestom Saboru Sindikata, sastanak je potrajao dulje od predvi?enog vremena. Tako?er, svim članovima tima, na njihov zahtjev, nakon prijevoda na engleski biti će dostavljen primjerak ovog dokumenta.


Ključne riječi:

obrazovanje i znanost, OECD, politika u znanosti i visokom obrazovanju

Vezane vijesti

Prednosti članstva