Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Otkazuju se ovogodišnje Sportske igre za članove Sindikata

U ovom trenutku, nažalost, ne postoje pretpostavke za organiziranje Sportskih igara na način koji naši članovi s pravom očekuju

1. rujna 2021.

Sa žaljenjem vas informiramo kako se ovogodišnje Sportske igre Sindikata znanosti ipak neće održati u najavljenom terminu u rujnu 2021. Nakon pažljivog razmatranja važećih epidemioloških mjera i brojčanih restrikcija za organiziranje javnih događanja ovakvog tipa, kao i kontinuiranog i zabrinjavajućeg uzlaznog trenda tjednog broja oboljelih, Tajništvo Sindikata je u dogovoru s Predsjedništvom zaključilo da u ovom trenutku, unatoč obostranoj želji i Organizacijskog odbora i brojnih članova Sindikata, ne postoje pretpostavke za organiziranje Sportskih igara u opsegu i standardu na koje su naši članovi navikli i koje s pravom očekuju.

Poštujući sve aktualne smjernice, broj sudionika Igara u ovom trenutku bi morao biti limitiran na 100, a sva događanja (večernje priredbe, karaoke, izvlačenje tombole i proglašenje pobjednika) bi morala završiti do ponoći. Alternativno, na Igrama bi, uz prethodno odobrenje lokalnog stožera civilne zaštite, mogli sudjelovati samo članovi s važećim COVID potvrdama. Nadalje, ni zadovoljavanje uvjeta da Igrama prisustvuju samo cijepljene i osobe koje su preboljele COVID ne bi garantiralo zaštitu od širenja infekcije, budući da zadnje informacije pokazuju kako i cijepljeni s dvije doze mogu biti inficirani trenutno dominantnom delta varijantom virusa i širiti ju dalje, čak i bez da pokazuju jasne simptome zaraze.

Unatoč ovakvom nepovoljnom ishodu, nadamo se i želimo vjerovati kako će do idućeg proljeća razina procijepljenosti pučanstva dostići razine potrebne za razvijanje kolektivnog imuniteta te da će se napokon stvoriti pretpostavke za organizaciju Igara na način koji će zadovoljiti i stroge zdravstvene kriterije i opravdana očekivanja članova.


Ključne riječi:

Amarin, Rovinj, sportske igre

Prednosti članstva