Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Vladi crveni karton, traže se prijevremeni izbori

Na konferenciji za medije čelnici sindikalnih središnjica predstavili su ovogodišnji plan obilježavanja Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, a Vladi RH poručili su da je vrijeme da odstupi.

Na konferenciji za medije čelnici sindikalnih središnjica predstavili su ovogodišnji plan obilježavanja Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, a Vladi RH poručili su da je vrijeme da odstupi. Okupljenim novinarima obratili su se Mladen Novosel (SSSH), Krešimir Sever (NHS), Damir Jakuš (URSH) i Vilim Ribić (MHS).

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog praznika rada u Zagrebu održat će se pod nazivom „Zajedno za 8+8+8“, a organiziraju ga Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati, Matica hrvatskih sindikata i Udruga radničkih sindikata Hrvatske. Obilježavanje će započeti okupljanjem kod kružnog toka u Radničkoj cesti gdje će se održati prosvjedni skup, a potom će Šime Strikoman snimiti milenijsku fotografiju „Tri osmice“ koja simbolizira poveznicu značaja 1. svibnja i sindikalne borbe za očuvanje tri osmice kroz pregovore o Zakonu o radu.  Vladi RH bit će upućen i crveni karton.
Nakon snimanja milenijske fotografije formirat će se povorka koja će prolaziti Radničkom cestom pored nekoliko bivših tvornica (Katran, Chromos boje i lakovi, ZIA, TLOS,  Pobjeda tekstil, Zora, Elektrode, ATM, Kožara). Planirano je zaustavljanje kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Povorka će se dalje kretati Avenijom Marina Držića, Šubićevom i Maksimirskom ulicom te produžiti do glavnog ulaza u park Maksimir. Uz rub Radničke ceste dio sudionika povorke zapalit će lampaše u spomen na propale tvrtke u Radničkoj cesti i radnike koji su tamo radili.
Na ulazu u park Maksimir Sekcija mladih SSSH održat će performance s naglaskom na povijesnom značenju i važnosti Međunarodnog praznika rada.

Dan uoči Praznika rada, u jutarnjim satima 30. travnja, predstavnici sindikalnih središnjica položit će vijenac i zapaliti svijeću kod križa na groblju branitelja na zagrebačkome groblju Mirogoj. U večernjim satima u Tvornici kulture, održat će se koncert što ga svojim članovima i svim građanima Grada zagreba i okolice poklanjaju SSSH i NHS. Sviraju zadarski POSTOLAR TRIPPER i splitski ST!LLNES.

Više informacija saznajte slušanjem audio zapisa konferencije:

24.4.2014. – Konferencija za medije sindikalnih središnjica


Ključne riječi:

8+8+8, Matica hrvatskih sindikata, Nezavisni hrvatski sindikati, povorka, praznik rada, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Udruga radničkih sindikata Hrvatske

Vezane vijesti

Prednosti članstva