Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Vertikala zajedno do povećanja koeficijenata – prosvjed 6.11. za 6,11 posto

Štrajk u prosvjeti ušao je u peti tjedan, stoga će se pritisak pojačati prosvjedom na Markovom trgu, simbolično 6.11.2019. za 6,11 % povećanje koeficijenata, najavili su čelnici sindikata Vertikale obrazovanja, Sanja Šprem, Branimir Mihalinec i Igor Radeka.

Štrajk u prosvjeti ušao je u peti tjedan, stoga će se pritisak pojačati prosvjedom na Markovom trgu, simbolično 6.11.2019. za 6,11% povećanje koeficijenata, najavili su na konferenciji za medije čelnici sindikata Vertikale obrazovanja, Sanja Šprem, Branimir Mihalinec i Igor Radeka.

Prosvjedu koji su originalno organizirali Sindikat Hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske pridružit će se i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja čime je prosvjed proširen na cijelu Vertikalu sindikata obrazovanja.

Okupljanje prosvjednika započet će u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske otkuda će se prosvjednici u 11 sati uputiti pješice prema Trgu svetog Marka. Istog dana u štrajku će biti sve ustanove u osnovnoškolskom, srednjoškolskom i visokom obrazovanju u cijeloj Hrvatskoj. Na Markovom trgu uz čelnike triju sindikata Vertikale, Vladi, prosvjednicima i javnosti poruku će poslati i Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sindikata odgoja i obrazovanja Slovenije i potpredsjednik Europske konfederacije sindikata koji okuplja preko 11 milijuna članova iz 48 zemalja.

Nastave danas nema u Osječko-baranjskoj i Ličkoj-senjskoj županiji s odazivom od preko 90% zaposlenih u srednjim te 99,72% zaposlenih u osnovnim školama.

Ranije ujutro održan je sastanak sindikata u Ministarstvu rada s troje ministara – Zdravkom Marićem, Josipom Aladrovićem i Blaženkom Divjak. Konzultativni sastanak održat će se sutra i opet krajem tjedna, a sindikati nakon tog očekuju Vladin pisani prijedlog izmjene koeficijenata, kojeg će ponuditi zaposlenicima koji su štrajkali na izjašnjavanje putem referenduma. Do tada, ističu, štrajk ide dalje, sutra su na redu Primorsko-goranska i Zadarska županija, u srijedu cijela Hrvatska, u četvrtak Istarska i Šibensko-kninska županija, a u petak Vukovarsko-srijemska i Karlovačka županija.

Kako su komentirali pregovore te detalje održavanja prosvjeda pogledajte u video snimci konferencije.


Ključne riječi:

koeficijenti, prosvjed, štrajk, vertikala sindikata obrazovanja

Vezane vijesti

Prednosti članstva