Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

U 10 dana prikupljeno 315 tisuća potpisa za referendum

Na konferenciji za medije održanoj na Trgu bana Jelačića pored centralnog štanda za prikupljanje potpisa, koordinator inicijative Željko Stipić objavio je kako je inicijativa blizu broju od 387 tisuća prikupljenih potpisa za raspisivanje referenduma.

Na konferenciji za medije održanoj na Trgu bana Jelačića pored centralnog štanda za prikupljanje potpisa, koordinator inicijative Željko Stipić objavio je kako je inicijativa blizu broju od 387 tisuća prikupljenih potpisa za raspisivanje referenduma. “Tri su dana ostala za spas neposredne demokracije u Hrvatskoj. Mi smo nadomak našeg cilja, ali ga još nismo dosegnuli. U prvih deset dana prikupili smo nešto više od 315 tisuća potpisa po svakom pitanju”, rekao je Stipić te ustvrdio da će, ako se nastavi dosadašnji tempo prikupljanja potpisa, inicijativa svoj cilj ne samo ostvariti, već nadmašiti barem za pedesetak tisuća. Istaknuo je kako prikupljanje ne ide u svim krajevima Hrvatske jednako, a pritom je posebno istaknuo grad Split u kojem je već u prvih devet dana prikupio 16 tisuća potpisa te time premašio 10% svog biračkog tijela.

Vilim Ribić, član organizacijskog odbora inicijative, apelirao je na građane da izađu i daju svoj potpis za referendum. “Trebamo njegovati građansku svijest i odgovornost. Građanin treba biti ispred potrošača. Ako tu zakažemo, zaboravit ćemo ono što je bitno, a to je građanska svijest o našim vlastitim interesima”, naglasio je Ribić. Istaknuo je kako dosad, suprotno pisanju komentatora, građani na referendumu nisu donijeli nijednu pogrešnu odluku, ali je u njihovo ime i na njihov račun politika donijela ogromnu količinu pogrešnih odluka, o čemu svjedoči kvaliteta života koji velika većina građana danas živi. “Upravo zato je beskrajno važno da se zaštiti institut referenduma i da građani imaju priliku u svoje ime donositi ključne odluke u ovoj zemlji. Ne dopustimo da nas politika tretira kao ovce!” poentirao je Ribić.

Za više detalja poslušajte tonski zapis konferencije:

11.6.2015. – Konferencija za medije inicijative Za referendum!

 


Ključne riječi:

referendum o referendumu, Za referendum!, Željko Stipić

Vezane vijesti

Prednosti članstva