Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Štrajk javnih i državnih službi najavljen za 5. lipnja

Čelnici sindikata javnih i državnih službi najavili su na konferenciji za medije koordinirani štrajk koji je moguć iduću srijedu, odnosno 5. lipnja.

Čelnici sindikata javnih i državnih službi najavili su na konferenciji za medije koordinirani štrajk koji je moguć iduću srijedu, odnosno 5. lipnja.

Predsjednik NSZSŠH, Branimir Mihalinec, istaknuo je kako je 11 sindikata javnih i državnih službi odlučilo najaviti štrajk i to nakon što na jučerašnjim pregovorima s Vladinim pregovaračkim timom nije riješen spor.

Tajnica Matice hrvatskih sindikata, Mirela Bojić, objasnila je kako će 11 sindikata koji su u kolektivnom sporu s Vladom RH danas podnijeti zahtjev za procesom mirenja koji mora završiti unutar pet dana. Ako u tom periodu sindikati i Vlada ne postignu dogovor, javne i državne službe 5. lipnja ulaze u koordinirani štrajk, o čijem modalitetu će se javnost obavijestiti naknadno.

Čelnik Sindikata hrvatskih učitelja, Vladimir Milošević, iznio je glavne zahtjeve sindikata u sporu, a predsjednik Matice, Vilim Ribić, istaknuo je kako sindikati nisu radosni zbog štrajka i ne uživaju u ovoj poziciji jer je štrajk teška i krajnja mjera, a posljedice će djelomično snositi i građani. Zamolio je roditelje za potporu jer su zahtjevi sindikata u interesu njih i njihove djece. Sindikati žele razgovarati i postići sporazum s Vladom, a ne štrajkati, naglasak je održane konferencije za novinare.

Poslušajte cijelu snimku konferencije kao i detaljno pobrojane zahtjeve sindikata:

28.5.2013. – Konferencija za tisak sindikata javnih i državnih službi


Ključne riječi:

najava štrajka, sindikati državnih i javnih službi, štrajk

Prednosti članstva