Poziv na prosvjed – 15. rujna 2017. u 17:30

Pozivamo vas da se odazovete prosvjedu „Od mjere do barijere – Mladi vrijede više“ kojega u sklopu inicijative „Vrijedim više“ organizira Matica hrvatskih sindikata u partnerstvu sa Savezom samostalnih sindikata Hrvatske i Mrežom mladih Hrvatske. Prosvjed će se održati u petak 15. rujna 2017. s početkom u 17:30 h na Trgu sv. Marka.

Pozivamo vas da se odazovete prosvjedu „Od mjere do barijere – Mladi vrijede više“ kojega u sklopu inicijative „Vrijedim više“ organizira Matica hrvatskih sindikata u partnerstvu sa Savezom samostalnih sindikata Hrvatske i Mrežom mladih Hrvatske.

Inicijativa Vrijedim više nastala je iz potrebe da se ukaže na sve veći nesklad između troškova života i uvjeta koje mladi imaju na tržištu rada.

Držimo da je potrebno hitno poduzeti korake koji će ići prema poboljšanju položaja mladih na tržištu rada, pri čemu kao ključni korak vidimo ukidanje mjere stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa (SOR) te vraćanje pripravništva, kao prvog oblika zapošljavanja.

Prosvjedom želimo poslati poruku kako su našem društvu potrebna kvalitetna i sigurna radna mjesta za mlade koji ulaze na tržište rada. Želimo pokazati kako je mladima potrebno vratiti dostojanstvo i perspektivu kroz osiguravanje sustava kvalitetnih politika zapošljavanja, koje će uistinu poboljšati poziciju mladih na tržištu rada te dovesti do stvarnog povećanja zaposlenosti.

Smatramo kako mladi zaslužuju priliku za rad, puna radnička prava i adekvatnu plaću za svoj rad u Hrvatskoj, a ne samo u inozemstvu. Upravo zbog toga sve koji žele promjene za bolju budućnost mladih, a samim time i društva u cjelini, pozivamo da nam se pridruže i podrže inicijativu.

Prosvjed će se održati u petak 15. rujna 2017. s početkom u 17:30 h na Trgu sv. Marka.

STOGA! Pozivamo Vas da se odazovete na najavljeni prosvjed, kako bismo u što većem broju podržali mlade u borbi za dostojanstven rad i kvalitetna radna mjesta. Dođite na prosvjed i poručite da naši mladi vrijede više, da su oni budućnost ove zemlje i da svoju budućnost trebaju graditi u svojoj zemlji!

Samo zajedničkim angažmanom i aktivizmom možemo mijenjati stvari. Vidimo se na prosvjedu!

Informativni letak za prosvjed


Ključne riječi:

najava prosvjeda, Vrijedim više

Prednosti članstva