Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Novi Glasnik: pregovori o plaćama, reforma sveučilišta, pozadina “slučaja plagijat”

Novi broj Glasnika Sindikata znanosti u distribuciji je i uskoro stiže na sve znanstvene i visokoobrazovne ustanove u RH.

U novom broju Glasnika bavimo se temom koja je od najvećeg interesa za sve naše članove – pregovorima o plaćama. Ni prethodna niti sadašnja Vlada Republike Hrvatske do danas nisu ispoštovale potpisano i nisu u proračunu predvidjele sredstva za isplatu duga koji se od 1. siječnja 2016. iz mjeseca u mjesec povećava.

Veliko vijeće Sindikata znanosti osvrnulo se na 100 dana Vlade i iznijelo svoje ideje o tome što je u istinskom interesu cijele nacije.

Uz već uobičajeni uvid u proračunska kretanja za tekuću godinu, odlučili smo vam dati i konkretni prikaz učinaka porezne reforme na plaće zaposlenih, kroz sedam različitih scenarija koji čine vertikalni presjek radnih mjesta, od najnižih do najviših.

Listajući Glasnik moći ćete pročitati razmišljanja Tome Antičića, ravnatelja IRB-a, o problemima znanstvenog sustava.

Naposljetku, osvrnuli smo se i na događaj koji je podijelio akademsku zajednicu – je li resorni ministar Barišić plagirao svoj rad – odnosno, na šire društvene implikacije ove podjele.

Ovaj zadnji tekst možete u cijelosti pročitati u nastavku:


Ključne riječi:

glasnik, Glasnik Sindikata znanosti

Prednosti članstva