Mrsić popustio: ZOR će se uskladiti bipartitno

Na tripartitnom sastanku socijalnih partnera održanom u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava dogovoreno je da poslodavci i sindikati sami pronađu prihvatljivo rješenje za najavljene izmjene Zakona o radu.

Na tripartitnom sastanku socijalnih partnera održanom 4. ožujka u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava dogovoreno je da poslodavci i sindikati sami pronađu prihvatljivo rješenje za najavljene izmjene Zakona o radu.

Prenosimo zaključke sa sastanka:

  1. Vlada Republike Hrvatske prihvaća prijedlog socijalnih partnera da se pregovori o Prijedlogu zakona o radu, koji je u Hrvatskom saboru usvojen u Prvom čitanju, nastave na bipartitnoj razini.
  2. Socijalni partneri su suglasni da će na bipartitnoj razini razgovarati o spornim pitanjima kao što su: radno vrijeme, agencije za privremeno zapošljavanje, otkazivanje ugovora o radu, te o ostalim pitanjima koja socijalni partneri istaknu kao otvorena pitanja.
  3. Sljedeći tripartitni sastanak održat će se 18. ožujka 2014. godine u 12 sati u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.
  4. Sva pitanja koja su u vezi s Prijedlogom zakona o radu, a sadržajno nisu dio Zakona, dogovarat će se naknadno.

Ključne riječi:

Hrvatska udruga poslodavaca, Mirando Mrsić, sastanak, sindikalne središnjice, socijalni partneri, Vlada RH, Zakon o radu

Vezane vijesti

Prednosti članstva