Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Mirenje Vlade i sindikata nije uspjelo

Nakon prekida pregovora o plaćama, nije uspio niti pokušaj mirenja 10. studenoga. Sindikati nastavljaju s pripremama za daljnje aktivnosti.

Nakon prekida pregovora o plaćama, nije uspio niti pokušaj mirenja 10. studenoga. Sindikati nastavljaju s pripremama za daljnje aktivnosti.

Postupak mirenja koji je uslijedio nakon prekida pregovora o plaćama nije uspio jer je Vlada ostala kod svog prijedloga o povećanju plaća za pet posto u 2007. Više u člancima iz dnevnog tiska: “Priprema se štrajk u javnim službama” (“Jutarnji list”, 11.studenoga 2006.) “Idući tjedan odluka o štrajku javnih službi” (“Novi list”, 11. studenoga 2006.)

PRETHODNE VIJESTI

1.) O prekidu pregovora, kao i budućim aktivnostima sindikata, u tjednu od 06. do 10. studenoga razgovaralo se na sastancima koje su svoje povjerenike zajednički organizirala tri sindikata prosvjete – Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja. Sastancima na temu “Položaj zaposlenih u obrazovanju i štrajk” prisustvovali su Zvonimir Laktašić, predsjednik SHU, Branimir Mihalinec, predsjednik NSZSŠH i Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća NSZVO. U člancima iz dnevnog tiska više o sastancima održanim u Osijeku i Splitu

2.) O prekinutim pregovorima čitajte u člancima iz dnevnog tiska: “Sindikati javnih službi spremni na štrajk” (“Večernji list”, 03. studenoga 2006.) “Zdravstvo i školstvo prijete štrajkom” (“Novi list”, 04. studenoga 2006.)


Ključne riječi:

mirenje, štrajk

Prednosti članstva