Matica sudjeluje na prosvjedu 15. listopada

Malo vijeće Matice hrvatskih sindikata donijelo je odluku o sudjelovanju Matice u građanskom prosvjedu protiv postojećeg društvenog, ekonomskog i političkog sustava koji dominira današnjim svijetom na isti dan kada se slični prosvjedi održavaju diljem Amerike i Europe.

Malo vijeće Matice hrvatskih sindikata donijelo je odluku o sudjelovanju Matice u građanskom prosvjedu protiv postojećeg društvenog, ekonomskog i političkog sustava koji dominira današnjim svijetom na isti dan kada se slični prosvjedi održavaju diljem Amerike i Europe. Prosvjed će se održati u subotu u 18 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Istovremeno, prosvjedi su do sada najavljeni i u Splitu, Rijeci i u Puli.

Matica hrvatskih sindikata sve svoje članove poziva da 15. listopada prosvjeduju protiv sustava u kojem su gubici socijalni, a profiti privatni te protiv ovisnosti demokratskog sustava i političara o novcu i financijskoj moći.Taj demokratski i politički sustav nije realizacija demokratskih vrijednosti nego je instrument u rukama moćnika, a uklanjanje dominacije financijskog i spekulativnog kapitala imperativ je vremena. Članovi u čijim gradovima prosvjeda nema pozivaju se na prosvjed u neki od gradova gdje je prosvjed najavljen.

Predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja,

Vilim Ribić


Ključne riječi:

najava prosvjeda

Prednosti članstva