Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Demontaža socijalne države

U režiji Ivana Šukera Matica hrvatskih sindikata održala je konferenciju za tisak na povodom najavljenje izmjene zakona o radu kojom se planira ukinuti produžena primjena prava iz kolektivnih ugovora. Vilim Ribić je okupljene novinare izvijestio o tijeku razgovora s Vladom, u kojima je sindikalna strana iznijela čak 5 prijedloga za alternativno rješavanje ovog pitanja, koji […]

U režiji Ivana Šukera Matica hrvatskih sindikata održala je konferenciju za tisak na povodom najavljenje izmjene zakona o radu kojom se planira ukinuti produžena primjena prava iz kolektivnih ugovora. Vilim Ribić je okupljene novinare izvijestio o tijeku razgovora s Vladom, u kojima je sindikalna strana iznijela čak 5 prijedloga za alternativno rješavanje ovog pitanja, koji je glatko odbio (dok su ostali kimali glavama) Ivan Šuker.

Ribić je ocijenio je da je ukidanje regresa i božićnice samo izlika za popunjavanje rupe uzrokovane najavljenim ukidanjem kriznog porez.

Ponovio je da ukidanjem produžene primjene kolektivnih ugovora vlada zbog jednog šnicla ubija cijelu kravu, te podsjetio okupljenje novinare da je udio javnog sektora u Hrvatskoj ispod europskog prosjeka, koja se sa 9,8% BDP-a nalazi na 22. mjestu od 29 europskih zemalja.

Poslušajte snimku konferencije za tisak.


Ključne riječi:

božićnica, Zakon o radu

Prednosti članstva