Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Usvojena nova regionalna struktura EI-a

Sudionici izvanredne statutarne konvencije prihvatili su predloženi Statut novog ETUCE-a, kojim su Pan-Europska struktura i bivši ETUCE postali jedna organizacija. S lijeva na desno: Charlie Lennon, zamjenik glavnog tajnika EI-a, Ronnie Smith predsjednik bivše Pan-Europske sturkture i Martin R?mer, novi direktor ETUCE-a “Ovo je divan dan za sindikalno organiziranje učitelja u Europi. Pokazali smo jedinstvo […]

30. studenoga 2010.

Sudionici izvanredne statutarne konvencije prihvatili su predloženi Statut novog ETUCE-a, kojim su Pan-Europska struktura i bivši ETUCE postali jedna organizacija.

S lijeva na desno: Charlie Lennon, zamjenik glavnog tajnika EI-a, Ronnie Smith predsjednik bivše Pan-Europske sturkture i Martin R?mer, novi direktor ETUCE-a

“Ovo je divan dan za sindikalno organiziranje učitelja u Europi. Pokazali smo jedinstvo i solidarnost, a nova pravila će nam omogućiti da efikasnije iskoristimo postojeće resurse“

“Novi ETUCE (European Trade Union Committee for Education), podržan na globalnoj razini kroz EI, imati će veću težinu u lobiranju kod Europskih institucija i garantirati će da se pogledi europskih djelatnika u obrazovanju uzimaju u obzir kod donošenja odluka.”

Ovo je kako je Ronnie Smith, predsjednik bivše Pan-Europske strukture EI/ ETUCE i prvi predsjednik novog ETUCE-a, pozdravio usvajanje predloženog Statuta. Ovim činom je formiran novi ETUCE, u kojem su Pan-europska struktura i bivši ETUCE postali jedinstvena organizacija.

22. Studenog predstavnici europskih sindikata obrazovanja sastali su se na izvanrednoj statutarnoj konvenciji u Bruxellesu, gdje su nakon rasprave premoćnom većinom završili proces koji je započet 2006.

“Ovaj čin predstavlja prekretnicu u križarskom ratu koji se vodio oko reforme Pan-Europske strukture. Integracija će nam omogućiti da se koncentriramo na značajne vanjske izazove koji predstoje,” dodao je Smith.

Prijelaznim odredbama određeno je da čelnik Tajništva nove organizacije bude Martin R?mer, dosadašnji Europski direktor ETUCE-a te da organizacija zadrži svoj dosadašnji naziv. Dogovoren je model podjele rada koji će poboljšati suradnju među zaposlenicima EI-a i ETUCE-a, a uspostavljena je i stalna komisija koja će se baviti neriješenim pitanjima.

Sudionici izvanredne statutarne konvencije prihvatili su predloženi Statut novog ETUCE-a, kojim su Pan-Europska struktura i bivši ETUCE postali jedna organizacija.


Ključne riječi:

Education international

Prednosti članstva