Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Foto: N1

Vlada nas je dovela pred gotov čin – moramo u prosvjed!

N1, 5.2.2024. – Nelogičnost, šlampavost i nepravda u novim koeficijentima izazvali su veliko nezadovoljstvo naših članova. Sindikat će se boriti za njihove interese svim raspoloživim snagama

6. veljače 2024.

U petak, 9. veljače u 12 sati učitelji i profesori organiziraju veliki prosvjed na Markovom trgu. Nezadovoljstvo je veliko, Vlada je prekršila sva obećanja, a vrijeme koje nam je ostavljeno za očitovanje je neprimjereno kratko. Ne možemo čekati Vladu koja nas je praktički dovela pred gotov čin. Previše je nelogičnosti, šlampavosti i nepravde s novim koeficijentima za sustav znanosti i obrazovanja, rekao je u Newsroomu Matija Kroflin, glavni tajnik Sindikata znanosti.

“Još uvijek ne znamo koliko će plaće rasti za pojedina radna mjesta, rasponi plaća između asistenta i profesora ostali su sabijeni, predavači su degradirani. Lektori, stručni suradnici, tehničari, laboranti… Postoje problemi i s tim koeficijentima. Ukazivali smo na te probleme ranije, glasno ćemo ih istaknuti i na prosvjedu”, kazao je Kroflin.

Ovaj proces Vlada provodi točno onako kako hoće i pokušava manipulirati sindikatima. Kaže da smo instruirani od strane oporbe čime vrijeđaju naše članove koji su uputili stotine mailova, komentara i primjedbi na katastrofalan posao koji su vladajući odradili s novim sustavom koeficijenata. Naši članovi nisu instruirani već ih vode njihovi interesi koje je Sindikat dužan zaštiti svim dostupnim instrumentima koji mu stoje na raspolaganju. Vlada ovime vrijeđa sve sindikate u ovoj zemlji, a samo s ciljem skretanja pažnje s merituma stvari – kako se ne bi govorilo o lošem poslu koji je Vlada odradila s novim sustavom koeficijenata.

“Ideja je da nas se dovede u situaciju da više ne možemo reagirati. Nismo baš toliko naivni”, istaknuo je glavni tajnik Sindikata znanosti.

Pozivamo sve svoje članove i nečlanove, zaposlenike u sustavu znanosti i obrazovanja, da nam se pridruže u petak na prosvjedu pred Banskim dvorima.


Ključne riječi:

koeficijenti, markov trg, prosvjed

Vezane vijesti

Prednosti članstva