Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Kroflin za HRT o politici plaća u državnim i javnim službama

HR Poligraf, 16.6.2023. – U emisiji su predstavnici Vlade te sindikata državnih i javnih službi sučelili argumente oko detalja Vladine ponude, potrebe za sustavnijom politikom plaća u javnom sektoru i razlikovanja člana i nečlana sindikata

24. lipnja 2023.

Gosti emisije bili su Matija Kroflin (NSZVO), Iva Šušković (SDLSN), Zdravko Lončar (NSDMUP-a) i Dražen Opalić (Ministarstvo rada).

Matija Kroflin je u emisiji naglasio kako je Sindikat zadovoljan osjetnim povećanjem najnižih plaća u sustavu koje su donedavno bile i ispod granice minimalne plaće, na čemu smo dugo vremena i javno inzistirali. Međutim, istaknuo je kako je znatan broj naših članova u ovom trenutku ostalo bez bilo kakvog povećanja plaće (jer za razliku od liječnika i nekih drugih nisu prethodno dobili povećanja koeficijenata), što je situacija koju ne možemo prihvatiti.

Izostavljanjem najkreativnijih i najobrazovanijih zaposlenika u sustavu iz povećanja plaća dodatno se produbljuju razlike u vrijednosti rada pojedinih radnih mjesta u odnosu na sustav zdravstva i druge sustave u javnim i državnim službama. Sindikat će nastaviti s pritiskom na Vladu da ovo vitalno pitanje riješi na adekvatan način te u tome očekuje jasnu potporu resornog Ministarstva.

Emisiju poslušajte u nastavku:

 


Ključne riječi:

poligraf, politika plaća, povećanje plaća, razlika član nečlan

Vezane vijesti

Prednosti članstva