Foto: Goran Stanzl, Zeljko Hladika/PIXSELL

Vilim Ribić odlazi u mirovinu, novi glavni tajnik je Matija Kroflin

Od 1. siječnja, dugogodišnji čelnik i spiritus movens Sindikata odlazi u više nego zasluženu mirovinu te više neće obnašati funkciju glavnog tajnika. Na tu poziciju imenovan je Matija Kroflin, dosadašnji pomoćnik glavnog tajnika i makroekonomist Sindikata

2. siječnja 2023.

Dragi članovi Sindikata,

Na nedavnoj, 2. sjednici novog saziva Malog vijeća donijeli smo neke važne odluke kojima zaokružujemo ovogodišnji izborni ciklus našeg Sindikata. Kao što smo to i nagovijestili na 10. Saboru, naš dugogodišnji čelnik, glavni tajnik i spiritus movens našeg Sindikata, Vilim Ribić, s krajem 2022. odlazi u više nego zasluženu starosnu mirovinu.

Na istoj je sjednici na prijedlog Upravnog vijeća za novog glavnog tajnika imenovan Matija Kroflin. Ovim imenovanjem Matije Kroflina kao novog glavnog tajnika, kao i prethodnim izborom predsjednika Sindikata (Tvrtko Smital) na Saboru te predsjednika Velikog vijeća (Predrag Marković) dovršen je proces izbora novog čelništva naše organizacije, u kojem je još i Igor Čaljkušić novi potpredsjednik Sindikata.

Vilim Ribić jedan je od osnivača Sindikata te ga je proteklih 30-tak godina kontinuirao razvijao i ogromnom količinom rada, energije i strasti koje je ulagao u taj posao promovirao ne samo na vrh sindikalnog pokreta u Hrvatskoj već ga je profilirao u društveno relevantnu instituciju u širem gospodarskom, socijalnom i političkom životu naše zemlje. Njegov utjecaj nije moguće nadomjestiti no, kao novo vodstvo, zajedno s brojnim suradnicima u višim tijelima i našim stručnim službama u Tajništvu Sindikata, dat ćemo sve od sebe da održimo visoke standarde postavljene u proteklom razdoblju.

Važno je napomenuti kako će nam pri tome Vilim svojim iskustvom, znanjem i savjetima u narednom razdoblju pomoći u svojstvu savjetnika Sindikata (zaposlenog na pola radnog vremena) te kao član Senata NSZVO-a, zajedno s drugim bivšim čelnicima naše organizacije čije znanje i iskustvo i dalje trebamo.

Sindikat je zahvaljujući svima vama koji vjerujete u vrijednosti i principe za koje se Sindikat borio te ste bili uz svoju organizaciju u svim važnim trenutcima, postigao mnogo. Mnogi među vama u proteklom razdoblju dali su nemjerljivo važan doprinos afirmaciji našeg Sindikata u vašim vlastitim sredinama. Zbog svega toga, Sindikat je danas organizacijski, infrastrukturno i financijski vrlo respektabilna organizacija s još respektabilnijim popisom prava koje je izborio za svoje članove.

Pomozite nam da tako i ostane, ali i da napravimo dodatan korak naprijed. Vjerujemo kako to uz vašu pomoć možemo!

Uz želje za zdravom i uspješnom 2023. godinom, iskreno vaši,

dr. sc. Tvrtko Smital,
predsjednik Sindikata

izv. prof. dr. sc. Predrag Marković,
predsjednik Velikog vijeća

Matija Kroflin,
glavni tajnik Sindikata

 


Ključne riječi:

izbori u sindikatu, Matija Kroflin, Vilim Ribić

Vezane vijesti

Prednosti članstva