26 godina Sindikata obilježeno svečanom sjednicom Velikog vijeća

U ponedjeljak, 11. siječnja 2016. održana je svečana sjednica Velikog vijeća, čime je dostojanstveno obilježeno 26 godina neprekidnog djelovanja Sindikata znanosti, a po završetku sjednice upriličen je kratak prijem za uvažene goste, drage prijatelje i poslovne partnere Sindikata.

12. siječnja 2016.

U ponedjeljak, 11. siječnja 2016. održana je svečana sjednica Velikog vijeća, čime je dostojanstveno obilježeno 26 godina neprekidnog djelovanja Sindikata znanosti. Po završetku sjednice upriličen je kratak prijem za uvažene goste, drage prijatelje i poslovne partnere Sindikata, sve one koji su na neki način zajedno s nama sudjelovali u stvaranju i izgradnji Sindikata znanosti u ono što danas jest ili su na tom putu tijekom godina bili naši suradnici, odnosno partneri u socijalnom dijalogu i pregovaranju. Uzvanike su u ime Sindikata pozdravili predsjednik Sindikata Igor Radeka i predsjednik Velikog vijeća Vilim Ribić.

Pozivu su se, među ostalima, odazvali aktualni ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, kao i bivši ministri Dragan Primorac i Radovan Fuchs, zatim istaknute osobe iz sustava znanosti i visokog obrazovanja poput našeg počasnog člana Antuna Vujića te Borisa Cote s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. 26. rođendan Sindikata s nama su obilježili i naši dragi kolege, čelnici drugih sindikata udruženih u Maticu hrvatskih sindikata, kao i čelnici te istaknuti aktivisti drugih sindikalnih središnjica.

Posebnu notu svečanosti dao je predsjednik Rektorskog zbora i rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras, koji je u kratkom govoru još jednom ponosno istaknuo svoje članstvo u Sindikatu, čestitao Sindikatu na 26. obljetnici te se osvrnuo na dugogodišnju uspješnu suradnju Sveučilišta i Sindikata kao partnera u unapređenju sustava znanosti i visokog obrazovanja u RH. Uzvanicima su se obratili i predsjednik SSSH-a Mladen Novosel te predsjednik NHS-a Krešimir Sever.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga i  prof. dr. sc. Boris Cota s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Tom prilikom je još jednom prikazan kratak film o stvaranju i povijesti Sindikata, izrađen povodom 25. obljetnice osnutka, a Ivi Goldsteinu, aktualnom veleposlaniku RH u Francuskoj te dugogodišnjem aktivistu i bivšem članu Velikog vijeća Sindikata dodijeljeno je priznanje za doprinos djelovanju Sindikata znanosti u zaštiti dostojanstva zaposlenika, razvoju znanosti i visokog obrazovanja te razvoju socijalne pravde i demokracije u Republici Hrvatskoj.

Svečanost je završila skromnim domjenkom i druženjem za sve uzvanike.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veleposlanik RH u Republici Francuskoj, prof. dr. sc. Ivo Goldstein

 

Prijemu je nazočio niz uzvanika iz sindikalnog okruženja, sustava znanosti i obrazovanja te javnog života.

Prijemu je nazočio niz uzvanika iz sindikalnog okruženja, sustava znanosti i obrazovanja te javnog života.

 

Predsjednik NSZSŠH Branimir Mihalinec, dr. sc. Dragan Primorac i predsjednik Velikog vijeća Vilim Ribić

Predsjednik NSZSŠH Branimir Mihalinec, prof. dr. sc. Dragan Primorac i predsjednik Velikog vijeća NSZVO Vilim Ribić


Ključne riječi:

rođendan Sindikata, svečanost, veliko vijeće

Vezane vijesti

Prednosti članstva