Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Sindikati Vertikale obrazovanja odlučili: Idemo u štrajk!

Sindikati Vertikale obrazovanja postavili su zahtjev za povećanjem plaća za 4% za zaposlenike u obrazovanju i znanosti, a temeljem povećanja plaća zdravstvenih radnika koje je Vlada ugovorila početkom kolovoza. Budući da je najavljeni sastanak s premijerom po ovom pitanju izostao i da nije moguće uspostaviti dijalog, Sindikati Vertikale obrazovanja su na danas održanoj sjednici središnjih tijela odlučili da kreću u organizaciju štrajka.

Sindikati Vertikale obrazovanja su na danas održanoj sjednici središnjih tijela odlučili da kreću u organizaciju štrajka. Više detalja donosimo u priopćenju:

VERTIKALA SINDIKATA OBRAZOVANJA
Sindikat hrvatskih učitelja
Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja
Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske

 

SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆAVANJA

Sindikati Vertikale odlučili: Idemo u štrajk!

Sindikati Vertikale obrazovanja postavili su zahtjev za povećanjem plaća za 4% za zaposlenike u obrazovanju i znanosti, a temeljem povećanja plaća zdravstvenih radnika koje je Vlada ugovorila početkom kolovoza.

Budući da je najavljeni sastanak s premijerom po ovom pitanju izostao i da nije moguće uspostaviti dijalog, Sindikati Vertikale obrazovanja su na danas održanoj sjednici središnjih tijela odlučili da kreću u organizaciju štrajka. Odluka o štrajku donesena je većinom glasova članova središnjih tijela sindikata Vertikale obrazovanja (41 glas ZA, 8 glasova protiv i 5 suzdržanih glasova).

O datumu i modalitetima štrajka odluku će donijeti štrajkaški odbor koji čini predsjedništvo Vertikale sindikata obrazovanja, a o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

U Zagrebu, 12. rujna 2015.

Sanja Šprem, v.r.
predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja

Vilim Ribić, v.r.
predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja

Branimir Mihalinec, v.r.
predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske


Ključne riječi:

najava štrajka, vertikala sindikata obrazovanja

Prednosti članstva