Pregovori za GKU ušli u završnu fazu

Umjesto 1. lipnja, pregovore za novi Kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje nastavili smo u ponedjeljak, 4. lipnja, a novi sastanak na kojem bismo trebali usuglasiti sva preostala otvorena pitanja očekuje se u petak, 8 lipnja.

Umjesto u petak 1. lipnja, kako nam je bilo najavljeno, pregovore za novi Kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje nastavili smo u ponedjeljak, 4. lipnja 2018. godine u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja od 13.30 do 19 sati.

Za razliku od prošlog konfliktnog sastanka na kojem je dvojac Mamić-Gotovac opstruirao pregovore, ovog puta se ipak napredovalo kroz tekst ugovora (bez nazočnosti gospodina Mamića).

Sastanku je prisustvovala ministrica Divjak, te su na njemu raspravljena neka od preostalih otvorenih pitanja poput uvjeta za rad koje je poslodavac dužan osigurati zaposlenicima, naknade za troškove doktorata, uvećanje plaće za postignuti akademski stupanj, plaće na temelju prihoda na tržištu, uvećanje plaća za smjenski rad i rad u turnusima te uplate premija u dobrovoljni mirovinski fond i druga pitanja.

Pregovori se nastavljaju ovaj petak, 8. lipnja kada će se održati još jedan, cjelodnevni sastanak na kojem bismo trebali usuglasiti sva preostala otvorena pitanja. Ukoliko u petak ne stignemo dovršiti rad na tekstu kolektivnog govora, pregovori su najavljeni i za subotu, 9. lipnja.

Ako ne dođe do novih komplikacija, finalizirani tekst ugovora mogli bismo imati vrlo skoro.

O bilo kakvim bitnim promjenama pravodobno ćemo vas obavijestiti na ovim stranicama.

 


Ključne riječi:

kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje, pregovori

Prednosti članstva