Reakcija Vlade RH na konferenciju o demografiji

Vlada RH reagirala je priopćenjem na konferenciju za medije Matice hrvatskih sindikata o mjerama demografske politike predsjednice Republike Hrvatske.

15. lipnja 2018.

Vlada RH reagirala je priopćenjem povodom konferencije za medije Matice hrvatskih sindikata, pozivajući se na tekst „Matica sindikata: Neambiciozna ekonomska politika ne omogućuje ostvarenje populacijskih mjera“, objavljen na Hini, 13. lipnja 2018. godine.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Zagreb, 13. lipnja 2018.

Reagiranje

Predsjedniku Vlade demografska revitalizacija prioritet, gospodin Ribić nasjeo na neistine plasirane u javnosti

Služba za odnose s javnošću Vlade reagira na izjavu predsjednika Matice hrvatskih sindikata Vilima Ribića, objavljenu u vijesti „Matica sindikata: Neambiciozna ekonomska politika ne omogućuje ostvarenje populacijskih mjera“, 13. lipnja 2018. godine, na Hini.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković od prvoga dana svoga mandata intenzivno radi na provođenju Programa Vlade Republike Hrvatske, u kojem je snažan naglasak stavljen na demografsku revitalizaciju zemlje i za što su već osigurana sredstva u iznosima koji se mjere u milijardama kuna. Samo za pronatalitetne mjere dosad je izdvojeno 1,9 milijardi kuna, što je više od zajedničkih proračuna Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstva turizma.

Gospodin Ribić bez ikakve provjere u svojim izjavama da „Plenković govori da je iseljavanje in“ prenosi neistine plasirane u javnosti proteklih dana, budući da premijer Plenković nikada i ni u kakvom kontekstu nije izjavio nešto slično.

Demografska revitalizacija jest i ostaje jedan od prioriteta rada Vlade Republike Hrvatske.


Ključne riječi:

Andrej Plenković, demografska politika, ekonomska politika, Kolinda Grabar-Kitarović, Vlada RH

Vezane vijesti

Prednosti članstva