Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Veliko priznanje akademiku Šlausu

Predsjednik Velikog vijeća uputio je srdačnu čestitku akademiku Šlausu na izboru za predsjednika Svjetske akademije umjetnosti i znanosti, institucije koja danas broji preko 600 članova iz 86 zemalja svijeta.

Akademik Ivo Šlaus, dugogodišnji član Velikog vijeća našeg Sindikata izabran je na uglednu funkciju predsjednika Svjetske akademije umjetnosti i znanosti, institucije osnovane 1960. godine na inicijativu znanstvenika poput Alberta Einsteina i Roberta Oppenheimera, a koja danas broji preko 600 članova iz 86 zemalja svijeta. Tako će sjedište Akademije u naredne dvije godine, koliko traje mandat akademiku Šlausu, po prvi put biti u Hrvatskoj, na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu. Detaljnije informacije možete pronaći na internet stranicama Instituta Ruđer Bošković.

Ovim povodom, predsjednik Velikog vijeća Vilim Ribić uputio je srdačnu čestitku akademiku Šlausu na izboru.

Dragi naš Ivo!

Dopustite mi da Vam u ime Velikog vijeća, od srca čestitam na izboru za predsjednika Svjetske akademije.

Pretpostavljam da malo ljudi ima predodžbu o ekskluzivnosti i važnosti ovog zaduženja, i oprostite, i životne privilegije da možete biti na vrhu planine s kojeg se otvara pogled na najvažnija pitanja čovječanstva i njegove budućnosti.

Zahvaljujući Vama, imao sam priliku to doživjeti i osjetiti. Pamtim to kao jedno od svojih najdojmljivijih intelektualnih iskustava.

Srdačno i iskreno Vaš,

Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća


Ključne riječi:

akademik, Ivo Šlaus, Svjetska akademija umjetnosti i znanosti

Vezane vijesti

Prednosti članstva