Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Za Hrvatsku u EU i za EU u Hrvatskoj!

Hrvatska nema puno alternative. Ulazak u najkulturniju i najciviliziraniju zajednicu naroda je imperativ naše zemlje.

POZIV ZA DVOSTRUKO GLASOVANJE!

ZA HRVATSKU U EU I ZA EU U HRVATSKOJ!

Dragi naši članovi!

Hrvatska nema puno alternative. Ulazak u najkulturniju i najciviliziraniju zajednicu naroda je imperativ naše zemlje. To nije idealna zajednica. I tamo nas čekaju nevolje i problemi, međutim, s drugim zemljama neusporedivo ćemo ih lakše rješavati.

Ekonomske, znanstvene i obrazovne mogućnosti, socijalna sigurnost i solidarnost, te civilizacijski i pravni standardi u Europskoj uniji iznad su istih u drugim velikim nacijama i zajednicama naroda u svijetu. Kao znanstvenici i nastavnici imat ćemo veće mogućnosti, kao sindikati imat ćemo sigurnost slobode sindikalnog rada, kao građani imat ćemo okvir koji nas vodi u veći stupanj demokratičnosti.

Tako, primjerice, u većini europskih zemalja građani imaju mogućnost utjecati na političke i društvene odluke u svojim zemljama putem referenduma.

To nam EU ne donosi automatski, ali se na praksu i standarde EU možemo pozivati. Međutim, i mi moramo po tom pitanju nešto učiniti i uvoditi europsku praksu u našu zemlju. Zato Vas pozivamo da u nedjelju na jednom mjestu glasujete na državnom referendumu za Hrvatsku u EU, a da na drugom mjestu, glasujete za pravo na referendum, čime zapravo glasujete za EU u Republici Hrvatskoj, za njenu praksu, kriterije i standarde.

Krunoslav Pisk, predsjednik

Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća


Ključne riječi:

prikupljanje potpisa, sindikalni referendum

Prednosti članstva