Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Vlada traži zamrzavanje plaća

Na današnjem sastanku sa predstavnicima svih sindikata u Hrvatskoj, vlada je kao mjeru za prevladavanje krize predložila zamrzavanje svih plaća u zemlji. Ovaj sastanak je rezultat prošlotjednog prijedloga g. Ribića, koji je izrazio protivljenje ideji da se ovako važna odluka donese na razini središnjica. Vlada ovu drastičnu mjeru štednje pravda potrebom za uravnoteženjem državnog proračuna […]

Na današnjem sastanku sa predstavnicima svih sindikata u Hrvatskoj, vlada je kao mjeru za prevladavanje krize predložila zamrzavanje svih plaća u zemlji. Ovaj sastanak je rezultat prošlotjednog prijedloga g. Ribića, koji je izrazio protivljenje ideji da se ovako važna odluka donese na razini središnjica. Vlada ovu drastičnu mjeru štednje pravda potrebom za uravnoteženjem državnog proračuna zbog znatno otežanih uvjeta kreditiranja u svijetu. Prema izjavi premijera, štednja je potrebna želi li se izbjeći potreba za sklapanjem novog sporazuma sa Me?unarodnim monetarnim fondom. Ukoliko sindikati pristanu na ovu mjeru troškovna strana idućeg državnog proračuna ostati će na ovogodišnjoj razini. Premijer je pozvao poduzeća i lokalnu vlast da slijede primjer središnje države i započnu opću štednju, smanje troškove za reprezentaciju i ukinu darove za Božić. Ako bi mjere štednje polučile rezultate, na jesen iduće godine moglo bi se razgovarati o sklapanju novog sporazuma o rastu plaća u iduće tri godine, zaključio je premijer.

Sindikat znanosti o ovom pitanju još nije donio odluku. Kako se radi o pitanju koje izravno utječe na standard svih članova Sindikata, o njoj će se provesti široka rasprave me?u članstvom.


Ključne riječi:

javna potrošnja, zamrzavanje plaća

Prednosti članstva