Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Veliki prosvjed u Zagrebu, 11. listopada

U četvrtak 11. listopada održat će se prosvjedna povorka sindikata, u obranu socijalne države koju nam podmuklo pokušavaju oteti, na otpor ekonomskoj politici koja zatvara radna mjesta, protiv smišljenog smanjenja cijene rada u cijeloj zemlji, protiv dokazano pogrešne politike strogih mjera štednje koja nemilice udara po obrazovanju i zdravstvu.

 PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Obavještavamo sredstva javnog priopćavanja da će se u četvrtak 11. listopada održati prosvjedna povorka sindikata, u obranu socijalne države koju nam podmuklo pokušavaju oteti, na otpor ekonomskoj politici koja zatvara radna mjesta, protiv smišljenog smanjenja cijene rada u cijeloj zemlji, protiv dokazano pogrešne politike strogih mjera štednje koja nemilice udara po obrazovanju i zdravstvu.

Prosvjed sindikata započet će okupljanjem u 11h na Trgu Francuske Republike. Povorka će se kretati Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića, gdje će biti postavljena pozornica s razglasom i video zidom. Manja kolona od 1500 prethodno određenih sudionika uputit će se stubama Zakmardija, ulicom Dverce i Ćirilometodskom ulicom na Trg svetog Marka. Ostali sudionici prosvjeda ostat će na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će, uz ostale prigodne sadržaje, pomoću video zida moći pratiti i događanja na Trgu svetog Marka.

Nakon govora i drugih sadržaja, prosvjedna povorka će se istim putem vratiti na Trg bana Josipa Jelačića gdje će se, uz zabavni program, prosvjed privesti kraju. Na kraju, odlučno demantiramo laži navedene u današnjem broju (10.10.) Jutarnjeg lista. Nije istina da se drugim sindikatima i središnjicama brani sudjelovanje u prosvjednoj koloni i drugim aktivnostima. Riječ je o nastavku prljave propagande protiv sindikata Matice koja, po običaju, uključuje koaliciju prljavih medija i sindikalnih poltrona. U Zagrebu, 10. listopada 2012.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara

Anica Prašnjak, v.r.

Sindikat hrvatskih učitelja

Zvonimir Laktašić, v.r.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske

Branimir Mihalinec, v.r.

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja

Vilim Ribić, v.r

Ovdje možete preuzeti plakat o prosvjedu u PDF formatu.


Ključne riječi:

Matica hrvatskih sindikata, najava prosvjeda, prosvjedi

Vezane vijesti

Prednosti članstva