Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Foto: Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL

Vatrogasci prosvjedovali na Markovom trgu: Sindikat znanosti dao podršku

Prosvjed ‘Lažima se vatre ne gase’ organizirali su nakon što su pojedini osnivači najavili zatvaranje postrojbi iz razloga što nisu u mogućnosti financirati njihov rad

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, Udruga sindikata profesionalnih vatrogasaca Republike Hrvatske, Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske i Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije, Odbor za vatrogastvo udruženi u Koordinaciju sindikata i udruga profesionalnih vatrogasaca, organizirali su prosvjed na Markovu trgu u Zagrebu u petak, 3.5.2024. godine u 13 sati.

Prosvjedom su, po najavi, izvršili pritisak na Hrvatsku vatrogasnu zajednicu koja nije donijela potrebne podzakonske akte kojima bi se riješio status profesionalnih vatrogasaca i koja nema definiranu i jasnu viziju prijeko potrebne nacionalne strategije za razvoj vatrogastva u RH. Pozvali su i Vladu RH da u novom sazivu osigura trajno, dostatno i ujednačeno financiranje decentralizirane funkcije vatrogastva te donese potrebne akte na koje je obvezuje Zakon o vatrogastvu kako bi svaki profesionalni vatrogasac u Hrvatskoj imao zajamčena primanja koja bi odgovarajuće vrednovala njegov rad.

Prosvjedu je prisustvovao i Matija Kroflin, glavni tajnik Sindikata znanosti i tako pokazao solidarnost i podršku prosvjednicima. U nastavku pogledajte fotogaleriju s današnjeg prosvjednog okupljanja na Markovom trgu.

Fotografije: Igor Soban i Sanjin Strukić (PIXSELL)


Ključne riječi:

prosvjed na Markovu trgu, prosvjed vatrogasaca, SDLSN

Prednosti članstva