Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

UNI-Cro se pridružio Matici

Matica mijenja ime u Matica hrvatskih sindikata Matica hrvatskih sindikata od danas je bogatija za šest novih sindikata udruženih u Sindikat usluga UNI-Cro, rekla je na press konferenciji predsjednica Matice Zdenka Gizdić. Odlukom Malog vijeća izmijenjen je Statut, čime je omogućeno pridruživanje gospodarskih sindikata. Kako zbog ovih izmjena Matica više nije samo udruga sindikata javnih […]

Matica mijenja ime u Matica hrvatskih sindikata

Matica hrvatskih sindikata od danas je bogatija za šest novih sindikata udruženih u Sindikat usluga UNI-Cro, rekla je na press konferenciji predsjednica Matice Zdenka Gizdić. Odlukom Malog vijeća izmijenjen je Statut, čime je omogućeno pridruživanje gospodarskih sindikata. Kako zbog ovih izmjena Matica više nije samo udruga sindikata javnih i državnih službi, novi službeni naziv udruge je Matica hrvatskih sindikata.

Matica hrvatskih sindikata sada okuplja 15 sindikata s ukupno 94 000 članova, organiziranih u četiri odjela ili stupa, i to odjel obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, državnih službi i gospodarstva. Podsjećamo da je u zadnje dvije godine Matica povećala svoje članstvo za nekoliko izuzetno važnih, velikih i uglednih sindikata kao što su Sindikat policije, Sindikat srednjih škola, a sada u okviru UNI-Croa i najstariji sindikat u Republici Hrvatskoj, Sindikat grafičara, osnovan 1870. godine, čiji je današnji predsjednik Stjepan Kolarić.

Matica je novim Statutom dobila i četiri potpredsjednika, za svaki odjel po jednog:

1. Odjel obrazovanja – potpredsjednik Matice: Zvonimir Laktašić
2. Odjel državnih službi – potpredsjednik Matice: Dubravko Jagić
3. Odjel zdravstva i socijalne skrbi – potpredsjednik Matice: Krešimir Rožman
4. Odjel gospodarstva i usluga – potpredsjednik Matice: Stjepan Kolarić

Pridruživanjem šest sindikata UNI-Cro-a, Matica postaje još reprezentativniji i značajniji čimbenik društvenih odnosa u Hrvatskoj.

Audio snimku press konferencije povodom pridruživanja poslušajte ovdje.


Ključne riječi:

Matica hrvatskih sindikata, UNI-Cro

Prednosti članstva