U Sisku obilježen Međunarodni praznik rada

Središnji sindikalni prosvjed kojim se tradicionalno obilježava Međunarodni praznik rada održan je 1. svibnja u Sisku pod geslom: „Za spas industrije i radna mjesta“. Grad Sisak je odabran kao simbol hrvatske industrije koja je prošla kroz razne faze uništenja; od rata do loše ekonomske politike, međutim još uvijek ima razvojni potencijal na koji su sindikati podsjetili na ovom prosvjedu.

Obilježavanje Prvoga svibnja pet sindikalnih središnjica: Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati, Matica hrvatskih sindikata, Hrvatska udruga radničkih sindikata i Udruga radničkih sindikata Hrvatske započele su u četvrtak, 30. travnja na zagrebačkom groblju Mirogoj gdje su čelnici središnjica položili vijenac i zapalili svijeću kod središnjeg križa u spomen na poginule hrvatske branitelje.

Središnji sindikalni prosvjed kojim se tradicionalno obilježava Međunarodni praznik rada održan je 1. svibnja u Sisku pod geslom: „Za spas industrije i radna mjesta“. Grad Sisak je odabran kao simbol hrvatske industrije koja je prošla kroz razne faze uništenja; od rata do loše ekonomske politike, međutim još uvijek ima razvojni potencijal na koji su sindikati podsjetili na ovom prosvjedu. Ujedno, osvrnuli su se na opasnost od loše ekonomije koju vodi naša Vlada i tako vodi u propast i ovo malo što je od industrije ostalo te zatražili odlazak Vlade i što skorije parlamentarne izbore. (….)

Cijeli tekst vijesti, snimku govora Vilima Ribića i fotogaleriju s prosvjeda pogledajte na stranicama Matice hrvatskih sindikata.


Ključne riječi:

praznik rada, prosvjedi, prvi svibanj, sindikalne središnjice, Sisak

Vezane vijesti

Prednosti članstva