Sporazumi podržani širom Hrvatske

Na sastancima povjerenika sva tri sindikata Vertikale, koji se ovih dana održavaju na području cijele zemlje, potpisani sporazumi gotovo su jednoglasno podržavani, što je potpuna suprotnost izjavama manjinskih sindikata. VERTIKALA SINDIKATA OBRAZOVANJA ¨Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske ¨Sindikat hrvatskih učitelja ¨ Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja _______________________________________________________________________________________________________________________________ Središnji odbor Nezavisnog sindikata zaposlenih […]

Na sastancima povjerenika sva tri sindikata Vertikale, koji se ovih dana održavaju na području cijele zemlje, potpisani sporazumi gotovo su jednoglasno podržavani, što je potpuna suprotnost izjavama manjinskih sindikata.

VERTIKALA SINDIKATA OBRAZOVANJA ¨Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske ¨Sindikat hrvatskih učitelja ¨ Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja _______________________________________________________________________________________________________________________________ Središnji odbor Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama na sastanku održanom 15. prosinca u Zagrebu podržao sporazume sa 16 glasova “za” i 4 glasa “protiv”. Sastanak povjerenika Sindikata hrvatskih učitelja Osječko-baranjske županije i zastupnika Sindikata znanosti Regionalnog vijeća Osijek održan je 08. prosinca. Približno stotinu prisutnih zastupnika i povjerenika, uz jedan glas protiv i jedan suzdržan podržalo je potpisane sporazume.Na sastanku Zagrebačkog Regionalnog vijeća Sindikata znanosti, 07. prosinca, pred 90 povjerenika s 49 ustanova i podružnica Zagrebačkog sveučilišta i zagrebačkih instituta, te ustanova od posebnog značenja kao što su Leksikografski zavod, Nacionalna i sveučilišna knjižnica i HAZU, jednoglasno su podržani potpisani sporazumi o plaćama s Vladom RH, a štrajk ocijenjen izuzetno uspješnim. Sastanak u Rijeci, pred 70 povjerenika Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata znanosti, kao i onaj u Puli sa 30 zastupnika Sindikata hrvatskih učitelja Istarske županije i Sindikata znanosti bili su jednako uspješni – jednoglasno su podržani potpisani sporazumi.Isto je izglasano i na sastanku, 06. prosinca navečer, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije Sindikata hrvatskih učitelja, na skupu od 50 povjerenika s tek jednim glasom protiv. Na sastancima Nezavisnog sindikata srednjih škola Šibensko-kninske županije, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije sporazumi i rezultati štrajka podržani su od 64 povjerenika iz isto toliko srednjih škola, od toga je protiv glasovalo svega troje. Uz ranije potpore povjerenika Sindikata hrvatskih učitelja u Zagrebačkoj županiji i zagrebačkom prstenu, te Sisačko-moslavačke županije, potpuno je jasno da su priče manjinskih sindikata, kao i navodna peticija gruba i nedopuštena obmana javnosti. Zagreb, 15. prosinca 2006. godineBranimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, v.r. Zvonko Laktašić, predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja, v.r. Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, v.r.


Ključne riječi:

referendum o prihvaćanju sporazuma, sporazum o dodatku na plaće

Prednosti članstva