Sindikati Vertikale obrazovanja u subotu odlučuju o sindikalnim akcijama i pritiscima

Čelnici sindikata Vertikale obrazovanja najavili su održavanje zajedničke sjednice središnjih tijela u subotu, 12. rujna 2015. na kojoj će odlučivati o sindikalnim akcijama i pritiscima, a vezano uz zahtjev za povećanjem plaća u obrazovanju i znanosti.

Sindikati Vertikale obrazovanja najavili su održavanje sjednice središnjih tijela na kojoj će odlučiti o daljnjim sindikalnim akcijama i pritiscima, a vezano uz zahtjev za povećanjem plaća u obrazovanju i znanosti. Više detalja donosimo u priopćenju:

VERTIKALA SINDIKATA OBRAZOVANJA
Sindikat hrvatskih učitelja
Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja
Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske

 

SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆAVANJA

Sindikati Vertikale obrazovanja u subotu odlučuju o sindikalnim akcijama i pritiscima

Ovim putem podsjećamo da je Vertikala sindikata obrazovanja postavila zahtjev za otvaranjem kolektivnih pregovora i povećanjem plaća za 4% za zaposlenike u obrazovanju i znanosti, a temeljem povećanja plaća zdravstvenih radnika koje je Vlada ugovorila početkom kolovoza.

Unatoč najavama ministra Mornara da ćemo o našem zahtjevu razgovarati s premijerom Milanovićem u cilju rješenja ove situacije, do današnjeg dana nismo primili nikakav odgovor.

Slijedom navedenog, sindikati Vertikale obrazovanja će u subotu, 12. rujna 2015. na zajedničkoj sjednici središnjih tijela odlučivati o sindikalnim akcijama i pritiscima.

U Zagrebu, 9. rujna 2015.

Sanja Šprem, v.r.
predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja

Vilim Ribić, v.r.
predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja

Branimir Mihalinec, v.r.
predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske


Ključne riječi:

sindikalne akcije, Vertikala

Prednosti članstva