Prikupljeno 306.744 potpisa: iskoristite današnji sunčan dan za potpisivanje!

Predstavnici inicijative “67 je previše” objavili su novu brojku prikupljenih, odnosno dosad prebrojanih potpisa za referendum i ustvrdili kako je odaziv za sada nešto bolji nego je bio prije dva dana.

Predstavnici inicijative “67 je previše” objavili su novu brojku prikupljenih, odnosno dosad prebrojanih potpisa za referendum: radi se o 306.744 potpisa koliko je prebrojano do kraja utorka. “Pokupili smo podatke s najvećeg broja mjesta, još nemamo sve podatke, ali pristižu iz minute u minutu. Odaziv je za sada nešto bolji nego je bio prije da dana, još uvijek nije dovoljno dobar odaziv da ostvarimo što smo zacrtali. Pozivamo građane i građanke da potpisom podrže inicijativu”, izjavio je član Organizacijskog odbora Inicijative Marko Palada.

Palada je zahvalio volonterima na predanom radu te dodao kako se osjeti napredak u zadnja dva dana, ponajviše zbog lijepog vremena. “No to je i dalje nedovoljno dobro da ostvarimo zacrtani rezultat. Volonteri pokušavaju držati otvorena potpisna mjesta. To je teško, pogotovo na kiši i vjetru, jer svi štandovi nisu natkriveni. Zato je važno iskoristiti današnje lijepo vrijeme i potpisati, a sutra je već najavljena kiša”.

Vilim Ribić iz Matice hrvatskih sindikata poručio je da je uspjeh još neizvjestan. “Pozivamo građane da se jave i kao volonteri, da odradimo finiš trijumfalno kao Liverpool protiv Barcelone. Dođite, trebaju nam ljudi koji će stajati na štandovima”, rekao je Ribić.

Ribić je istaknuo da ovo nije bitka sindikata protiv Vlade, već bitka istine protiv laži, pravde protiv nepravde, demokracije protiv farse. “Ovo je bitka dobra i zla, ako želimo domovini dobro, pokažimo da su građani subjekt, da možemo pritisnuti vlast. Demokracija ne može kvalitetno funkcionirati ako nema čestito, neovisno pravosuđe. Jučerašnje izjave predsjednika Ustavnog suda nas razočaravaju, zapravo ne, jer smo navikli. Ustavni sud nije mjesto pravne pouzdanosti, vodi se političkim kriterijima, više nego pravnim”, rekao je, dodavši: “To je sud koji se vodi političkim kriterijima”.

Prema Ribiću, jučerašnja odluka sliči na dupli pas između Vlade i bivšeg člana HDZ-a, sada predsjednika Ustavnoga suda Miroslava Šeparovića. “Ministar Pavić više ne mora lagati da vodi protureferendumsku kampanju jer je Ustavni sud ocijenio da Vlada to smije raditi novcem poreznih obveznika”.

Palada je optužio gradonačelnike nekih gradova da otežavaju otvaranje potpisnih mjesta. “Ivan Čehok u Varaždinu ne dozvoljava prikupljanje potpisa na javnim mjestima”, kazao je novinarima, navodeći i druge gradove u kojima je slična situacija.

Do kraja prikupljanja potpisa ostalo je još 3 i pol dana, dokad Inicijativa mora prikupiti najmanje 373.568 potpisa. No, kako dio potpisa uvijek bude nevažeći, potrebno ih je prikupiti i značajno više.

Zamoljen da komentira izjave ministra Pavića kako on „osjeća nervozu u sindikalnim redovima“ Ribić je odgovorio: “Čovjek se koprca! On se mora koprcati! Svašta izjavljuje, izjavljuje i da smo povezani sa strankama. Kakva veza sa strankama?! Kakva veza s desnim krugovima?! Ono što je interesantno, svi nas podržavaju, i desni i lijevi, osim one bedaste stranke koja sebe naziva pametnom. Svi! HDZ je ostao izoliran.”


Ključne riječi:

#67jepreviše

Prednosti članstva