Foto: NSZVO

Pogledajte fotogaleriju s prosvjednog skupa na IRB-u!

‘Ova država je relativno kompetentna za ulaganje u beton i ciglu. Bilo gdje na ovoj planeti redoslijed važan za uspjeh u znanosti i obrazovanju je: prvo ljudi, onda oprema, a tek onda prostor’, rekao je predsjednik Sindikata Tvrtko Smital

Sindikat znanosti održao je u četvrtak prosvjedni skup na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu pod nazivom “Mladi u znanosti: visokoobrazovani, nisko plaćeni”. Na prosvjednom skupu okupilo se dvjestotinjak ljudi, a sve su podržali i kolege s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF), Instituta za fiziku (IFS), Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada (IMI) te drugih visokoobrazovnih ustanova.

Glavni tajnik Matija Kroflin održao je uvodno predavanje nakon kojeg su se okupljeni s transparentima u rukama zaputili do kipa Ruđera Boškovića gdje je skup nastavljen. Uslijedila su kratka obraćanja Tvrtka Smitala, predsjednika Sindikata te sindikalnog povjerenika Saše Cecija, a onda su se svojim kolegama obratile Josipa Skelin Ilić, poslijedoktorandica na IRB-u i Matea Nikolac Perković, znanstvena suradnica na IRB-u.

Kako stoji znanost u Hrvatskoj, kakve su nam plaće te što im je učinila inflacija – od neznanstvenog do znanstvenog osoblja, mogli su proučiti svi koji su se pridružili prosvjednom skupu u sklopu poster sekcije koja je istaknuta u blizini samog spomenika Ruđeru Boškoviću.

Pogledajte atmosferu u fotogaleriji:

 


Ključne riječi:

#mladiuznanosti, fotografije, NSZVO, prosvjed na IRB-u

Vezane vijesti

Prednosti članstva