Peticija

Europska konfederacija sindikata ETUC organizira potpisivanje peticije kojom se promovira ideja visokokvalitetnih javnih usluga dostupnih svima. U studenome 2006. godine Europska konfederacija sindikata pokrenula je peticiju o javnim uslugama, kojoj je cilj u što kraćem roku prikupiti milijun potpisa, čime bi se izvršio pritisak na Europsku komisiju da predloži kvalitetno europsko zakonodavstvo.Potpisivanjem ove peticije pozivamo […]

Europska konfederacija sindikata ETUC organizira potpisivanje peticije kojom se promovira ideja visokokvalitetnih javnih usluga dostupnih svima.

U studenome 2006. godine Europska konfederacija sindikata pokrenula je peticiju o javnim uslugama, kojoj je cilj u što kraćem roku prikupiti milijun potpisa, čime bi se izvršio pritisak na Europsku komisiju da predloži kvalitetno europsko zakonodavstvo.Potpisivanjem ove peticije pozivamo Europsku komisiju da predloži europsko zakonodavstvo o javnim uslugama koje bi na prvo mjesto postavljalo javni interes kao sastavni dio javnih usluga, osiguralo pristup javnim uslugama za sve, osnažilo javne usluge i tako osiguralo osnovna gra?anska prava, osiguralo veću pravnu sigurnost i tako omogućilo razvoj prirodnog zastupanja javnih usluga, javnim uslugama osiguralo čvrstu zakonodavnu osnovu kako ne bi bila na dohvatu ideoloških napada u smislu slobodnoga tržišta.Dosad se, u razvoju javnih usluga, kao jedina mogućnost spominjala privatizacija i liberalizacija. U tom se procesu gubi dostupnost i kvaliteta javnih usluga, na štetu ne samo nekih sektora nego opće javnosti. Vrijeme je da se potraže drukčija rješenja!Peticiju možete potpisati na internetskoj stranici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske , te na internetskoj stranici www.petitionpublicservice.eu, a potpisivanje će biti organizirano i prigodom obilježavanja Praznika rada, 1. svibnja, u zagrebačkome parku Maksimir.Uzmite budućnost u svoje ruke i potpišite peticiju!


Ključne riječi:

javne usluge, peticija

Prednosti članstva