Obavijest o odazivu na štrajk

Ukupno je u sustavu znanosti i visokog obrazovanja štrajkom obuhvaćeno oko 18 tisuća zaposlenika, od čega je 10.300 članova Sindikata znanosti.

Ukupno je u sustavu znanosti i visokog obrazovanja štrajkom obuhvaćeno oko 18 tisuća zaposlenika, od čega je 10.300 članova Sindikata znanosti. Prema podacima koje su dostavili naši povjerenici, od 117 ustanova obuhvaćenih štrajkom, štrajk je održan na njih 116. Visok odaziv od preko 80 posto zabilježen je na nekima od naših najuglednijih ustanova, primjerice na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Muzičkoj akademiji, Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Medicinskom fakultetu, Sveučilištu u Zadru… Jedina ustanova u sustavu znanosti na kojoj štrajk nije proveden je Pravni fakultet u Zagrebu.

Povjerenici sindikata na određenim ustanovama žalili su se na zastrašivanja i pritiske pri provedbi štrajka, a zbog kojih je u tim sredinama pao broj ljudi u štrajku. Na ustanovama gdje nije bilo pritisaka uočljiv je visok stupanj odaziva štrajku, kako članova sindikata, tako i svih ostalih zaposlenika.

Stoga vas nakon 90 posto prikupljenih i obrađenih podataka možemo informirati kako je u štrajku u sustavu znanosti sudjelovalo između 55 i 60 posto od ukupnog broja zaposlenih.


Ključne riječi:

odaziv, štrajk

Prednosti članstva