Medijskim napadima na g. Ribića skreće se pozornost s pravih problema

U nizu učestalih medijskih napada na predsjednika Velikog vijeća Vilima Ribića, dužnost nam je demantirati netočne podatke koji su se u najnovijoj harangi koristili, objasniti da je isfabricirana te upozoriti na kontekst u kojem se potiče i rasplamsava.

U nizu učestalih medijskih napada na predsjednika Velikog vijeća Vilima Ribića, dužnost nam je demantirati netočne podatke koji su se u najnovijoj harangi koristili, objasniti da je isfabricirana te upozoriti na kontekst u kojem se potiče i rasplamsava.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Suočeni s aktualnim, nažalost tek posljednjim u nizu učestalih medijskih napada na čelnika Sindikata znanosti, g. Vilima Ribića, dužni smo istaknuti kako je riječ o još jednom prozirnom pokušaju da se fokus javnosti skrene sa stvarnog i gorućeg problema nedostatnog financiranja znanosti i obrazovanja te da se stvaranjem atmosfere linča u javnosti diskreditira vodstvo Sindikata ususret nadolazećim pregovorima s Vladom RH oko osnovice za plaće u javnim i državnim službama. Na taj način pada u drugi plan činjenica da sindikalna strana ima čvrstu pravnu osnovu za svoja potraživanja u potpisanom Sporazumu o osnovici za plaće i priprema se teren za novo pravno nasilje i nepoštivanje potpisanih ugovora. Kad se već ne mogu pronaći nikakve mrlje u poslovanju i javnom djelovanju Sindikata, onda je očito jedini način za orkestrirano blaćenje institucije i čelnika stvaranje „bure u čaši vode“.

Tako je u potpunosti iskonstruirana priča kako je g. Ribić ulazio u naguravanja i verbalne rasprave s drugim putnicima u zračnoj luci. Nikakvih incidenata nije bilo, a prešućena je i činjenica da su navodni čitatelji koji su priču javili medijima zapravo bili grupa novinara koja je stajala u redu za business karte iza g. Ribića. To su navodi koje u cijelosti potvrđuje i članica Europskog gospodarsko-socijalnog vijeća, gđa Lidija Pavić-Rogošić, također jedna od putnica koja je stajala u istome redu.

Za kraj, želimo još jednom naglasiti kako Sindikat znanosti ne financira putne troškove g. Ribića na putovanjima u Bruxelles niti jednom jedinom kunom, već to u cijelosti podmiruje Europska unija i Europsko gospodarsko-socijalno vijeće, čiji je g. Ribić član. Njihova agencija kupuje i karte. Tako su mu jučer kupili kartu u business klasi, a danas na povratku u ekonomskoj klasi. Dakle, problem postoji samo za one koji problem žele stvoriti.

U Zagrebu, 17. ožujka 2016. godine

prof. dr. sc. Igor Radeka,
predsjednik Sindikata znanosti

 


Ključne riječi:

napadi na sindikat, reakcija na medije

Prednosti članstva