Ribić u EGSO-u komentirao izlaganje Grlića Radmana o predsjedanju Unijom

U EGSO-u je kao gost izlagač govorio ministar vanjskih poslova RH Gordan Grlić Radman, a komentar na njegovo izlaganje o hrvatskim prioritetima tijekom presjedanja Europskom unijom na sjednici je u ime hrvatskih delegata iznio Vilim Ribić.

23. siječnja 2020.

U srijedu, 22. siječnja je u Europskom gospodarsko-socijalnom odboru (EGSO) u Briselu kao gost izlagač govorio ministar vanjskih poslova RH Gordan Grlić Radman, kako bi pred više od 300 delegata EGSO-a predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Europskom unijom.

Naš glavni tajnik Vilim Ribić izabran je ispred hrvatskih delegata da uputi komentar i pitanja na izlaganje ministra Grlića Radmana. Sadržaj tog komentara temeljio se na onome što su u Hrvatskoj gorući problemi, a to su činjenice, uzroci i posljedice iseljavanja i ekonomske depresije. Pitanja su se odnosila na to što Hrvatska planira i misli poduzeti kako bi iskoristila priliku i podigla razinu svijesti u EU-u o dimenziji problema koji nije samo hrvatski, već i mnogih drugih istočno-europskih i južno-europskih zemalja.


Ključne riječi:

EGSO, Gordan Grlić Radman

Prednosti članstva