Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Reakcija na neistine u Otvorenom

U televizijskoj emisiji Otvoreno, 3. siječnja ove godine, tema su bili sindikati i poslodavci. Prikazan je prilog pun negativnosti o četiri sindikalna čelnika.

11. siječnja 2007.

U televizijskoj emisiji Otvoreno, 3. siječnja ove godine, tema su bili sindikati i poslodavci. Prikazan je prilog pun negativnosti o četiri sindikalna čelnika pri čemu je o gospodinu Ribiću također izgovoreno šest do sedam nedobronamjernih rečenica. čak i one pozitivne relativizirane su tvrdnjom da to sam o sebi misli. Uz to, rečeno je da se Ribić nalazi već više od desetljeća na čelu Sindikata, a da ga prati prevrtljivost. Gospodin Ribić odgovorio je voditelju emisije Mislavu Bagi, pa to pročitajte ovdje. Reagirala je i predsjednica Matice gospođa Gizdić, koja je poslala kratko pismo glavnom ravnatelju HRT-a i isti dan dobila njegov odgovor. Reagirala je i naša aktivistkinja gđa Jasna Mufić.

Komentar čini nam se da se radi o još jednom potkopavanju sindikata. Treba umanjiti njihov ugled nakon uspjeha sindikata prosvjete, koji su tijekom prošle godine u odnosu na Vladu jedini uspjeli ostvariti svoje ciljeve. Zbog toga je dio medija nakon štrajka sudjelovao u kampanji umanjenja rezultata štrajka služeći se kritizerstvom manjinskih sindikata, a sada neki očito nastavljaju s napadima na osobe koje su tom štrajku najviše pridonijele. Neargumentirane ocjene o gospodinu Ribiću, i to bez njegove nazočnosti, dio su takvih metoda. Rijetko se kada u medijima može naći koja pozitivna ocjena o ljudima i organizacijama ako isti nemaju sponzore u politici, financijskim moćnicima ili vjerskim krugovima. Očito, istinska neovisnost bez medijske moći ima visoku cijenu, naime, obična ste krpa za deranje po hiru bilo koga i bilo kada. Sindikatima se to godinama događa. Usljed negativističkog medijskog pristupa nije čudo da ljudi ne vjeruju niti sindikatima, unatoč svih rezultata koje neki od njih, a među inima i naš, ostvaruje svih ovih godina.


Ključne riječi:

napadi na sindikat, reakcija na medije

Prednosti članstva