Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Foto: N1

Novi sustav koeficijenata nije nikakav povijesni iskorak

N1, 6.1.2024. – Naša radna mjesta nemaju primjeren društveni položaj, a proces kojim se kreira novi sustav koeficijenata odvija se netransparentno i u potpuno neprimjerenim rokovima. Sustav međuodnosa plaća mogao bi se bitno narušiti

8. siječnja 2024.

Matija Kroflin, glavni tajnik Sindikata znanosti, gostovao je u emisiji Novi dan na N1 televiziji gdje je komentirao prijedlog novog sustava koeficijenata i pozicije plaća u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Istaknuo je kako Sindikat nije zadovoljan koeficijentima te je kritizirao način na koji Vlada pristupa izgradnji novog sustava. Dok su to druge zemlje radile godinama, naša Vlada to planira napraviti u 6 mjeseci jer je očigledno glavni interes podijeliti novac prije izbora, sve ostalo je sekundarno. Proces i rokovi su neprimjereni, a to znači i brojne potencijalne probleme.

Istaknuo je kako za nenastavna radna mjesta koeficijenti još nisu poznati, a zanemarivanje najviših radnih mjesta  – profesora i znanstvenika – koje traje već petnaestak godina nastavlja se i dalje.

Više o tome i drugim važnim stvarima oko novog sustava koeficijenata možete detaljnije saznati u videu poviše.


Ključne riječi:

N1, Novi dan, novi sustav koeficijenata, uredbe o koeficijentima

Vezane vijesti

Prednosti članstva