HR3 Na kraju tjedna, 6.2.2016. – Financiranje znanosti u RH

Poslušajte emisiju Na kraju tjedna Hrvatskog radija o financiranju znanosti u Hrvatskoj, na tragu rasprave koja je na tu temu nedavno održana u Sindikatu znanosti. S voditeljem Željkom Ivankovićem razgovarale su Jadranka Švarc s Instituta Ivo Pilar i Jasminka Lažnjak s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, uvodničarke spomenute rasprave.

8. veljače 2016.

U utorak, 2. veljače u Sindikatu znanosti održana je rasprava o financiranju znanosti i visokog obrazovanja, zatvorena za medije.

Jedan od razloga je činjenica da su se u hrvatskoj javnosti pojavila posve karikirana tumačenja situacije u znanosti koja svakako nisu ni u kojem pogledu bila produktivna, nisu nikome pomogla.

Prvom dijelu rasprave prisustvovao je i novi ministar znanosti Predrag Šustar, ne bi li se detaljnije informirao, kako o situaciji s financiranjem tako i o tome što misle znanstvenici. Njegove izjave poslije bile su ohrabrujuće. Sudionici u raspravi pripremit će svoja izlaganja i stavove koji će biti prezentirani članovima Sindikata i javnosti.

Uvodničarke u spomenutoj raspravi, Jadranka Švarc s Instituta Ivo Pilar i Jasminka Lažnjak s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, nastupile su u emisiji Na kraju tjedna Trećeg Programa Hrvatskog radija.

Autor i voditelj emisije je Željko Ivanković koji je organizirao raspravu u Sindikatu i moderirao je.

 

Prednosti članstva