17 nam je godina tek

Čestitamo Dan Sindikata, 11. siječnja. Obilježavamo 17 godina djelovanja. Sindikat sasvim opravdao smisao postojanja, a protekla godina to uvjerljivo potvrđuje.

10. siječnja 2007.

Članovima čestitamo Dan Sindikata, 11. siječnja, a druge čitatelje obavještavamo da Sindikat znanosti obilježava 17 godina rada. Sindikat je začet u listopadu 1989. godine, a osnovan u siječnju 1990. godine kao jedna od prvih samoniklih sindikalnih udruga, i prvi hrvatski demokratsko orijentirani sindikat. Osnovalo ga je 12 asistenata i profesora, na antitotalitarističkoj platformi. Rast, jačanje i snagu Sindikat je stjecao zahvaljujući ponajviše plemenitoj aktivnosti volontera i naših aktivista, radu kojem je jedini cilj briga za ljude. Vjerujemo da se svatko od Vas sjeća barem jednog od mnogih trenutaka kada smo našim radom i zalaganjem polučili uspjeh, s time da su nam još pred očima veliki rezultati iz prošle godine:

  • dugoročno i sustavno rješavanje naših plaća kao rezultat najuspješnijeg štrajka ikada održanog u prosvjeti
  • ukinuti privilegirani upisi nakon naše Ustavne tužbe
  • 4, 8, i 10 % dodatak na plaće za ljude u sustavu,
  • itd.

U prošloj godini organizirali smo i naš Sabor Sindikata, te promovirali našu politiku u znanosti i visokom obrazovanju. 17. rođendan dočekujemo s velikim brojem od 10.700 članova, s punim srcima i čvrstim optimizmom.čuvajmo i vjerujmo u naš Sindikat. On je to zaslužio.


Ključne riječi:

čestitke, rođendan Sindikata

Prednosti članstva